|
![]() |
#1 |
...(=_o)...
Datum registracije: May 2004
|
Hard disk -dal ga ovak mogu sjeb**
E ovak imam zvučnike sa subwooferom od 15 W RMS i držim ga u stolu (između lijeve i desne unutarnje strane stola,"kutija" od cca. 0.5 m3) i na taj način mu se dodatno(u manjoj mjeri al opet...)pojača zvuk subwoofera,možda sam u krivu ali barem ja imam takav dojam.... E sad kad razvalim zvučnike od nekih 60% do 100% jačine počne mi se tresti kučište(stoji s lijeve strane od subwoofera i dijeli ga sam jedna daska) od kompa,ne da odskakuće u susjednu sobu al se počne trest limarija(ili nešt drugo?????) na njemu i sve zuji Pa me sad zanima dal bi na ovaj način mogo sjebat neku komponentu?npr. hard disk jer znam da nije baš otopran na udarce ,baš i nisam uvjeren da je taj subwoofer dovoljno jak da razvali hard disk al da budem siguran jer mi nije fora kupovat novi i ponovno skupljat programe,filmove,mp3-ice i ostale gluposti na njemu.... Ak kompu ne može biti ništa jel mi onda netko može pomoći kako da sredim limariju da ne zuji jel me živcira a ne želim subwoofer stavljat negdje drugdje jer kad se nalazi negdje na otvorenom u sobi(čitaj:kad nije u stolu) nije isti osjećaj basa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Prvo pogledaj što i kako zuji a onda umetni nešto između...... Kaj se tiće kompomenti sumljem da će se nešto strgat ali ipak trešnja baš i nije najzdravija za HDD.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
ako krenemo od ispravne pretpostavke da je bas najobičnije sranje, samo uništava kvalitetnu glazbu, te služi samo za privlačenje pozornosti dolazimo do jasnog zaključka kako nikome nije potreban toliko jaki subwoofer. logika nalaže da je za ugodan i ne stresan rad na računalu, zdravlje hard diska važnije od "osjećaja basa". moja preporuka je da to njesra makneš negdje gdje ne smeta i ne uzrokuje rondanje kućišta. no ako voliš da ti bubrezi, džigerica i gušterača skaču amo-tamo dok slušaš scootera ili dj bobo, kupi kvalitetnije kućište s gumenim podlošcima koje se neće tresti kao sadašnje. ili to ili kupi pola kile lema, lemilicu u ruke i zalemi sve kaj misliš da ronda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
...(=_o)...
|
Citiraj:
MA covjece mislim da se varaš, doživljaj nije isti s basom i bez,znam to jer sam slušo mjuzu na Creative zvučnicima od 2 W RMS i to više od tri godine ..... A komp počne zujat kad glazbu slušam glasnije ,ono malo kad mi dođe ![]() Teško da ću odredit gdje zuji jer je komp također u "kutiji" i sam čujem s prednje strane kak sve zuji a u ostalom , bas pegla krajem tak da sumnjam da ga budem našo gdje zuji..... Možda plastika(ona sranja što idu na prazno mjesto gdje bi recimo trebo ići CD) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Najbolje mjesto za subwoffer je ispod stola, isprobano u praksi
![]() |
#7 |
...(=_o)...
|
Znači da ipak ima smisla o onom da mu se pojačava jačina kad se nalazi u stolu.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
po pitanj vibracija, hardovi ih bas i nevole
![]() |
![]() |
#9 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
...(=_o)...
|
Citiraj:
Volio bi to poslušat!!!!!!!!! ![]() ![]() Mislim da moraš nosit prozore kod susjeda u podrum da ne izlete iz sobe...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
...(=_o)...
|
Jel mi netko može pojasnit šta znaći oznaka AKTIVNI subwoofer?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Kad ga staviš ispod stola kanta ti se više neće tresti , a ako možeš smanji malo količinu basa u postavkama
![]() |
#14 | |
...(=_o)...
|
Citiraj:
Baš u tom je fora da mi stoji ispod stola("kutiji" od cca. 0.5 m3) pa se kanta i trese ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
...(=_o)...
|
Kad sam bio tek kupio zvučnike bio sam ih držo na stolu(ko i monitor) al su me bolile uši i glava(kad ti direkt puca ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|