|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() Ovako prijatelj mi je nedavno dobio laptop i sad bih zelio i net ![]() Zivimo jedan od drugoga cca 50,60 m. Posto on nema spojen telefon uopce u kuci ja sam mu htio preko wirelessa, preko svog modema dat pristup da moze koristit internet. E sad ovako ima jedan problem! Nemamo dovoljno jak signal! Signal mu je dovoljno jak otprlike u krugu 3,4 m oko kuce, a cim udje u kucu signal se gubi totalno. Ja imam speedtouch od t-coma, prijatelj ima prijenosnik od hp-a (compaq nx9030) koji ima integ.mreznu karticu naravno. Ja sam mislio kupit externu antenu i stavit ju na svoj router,no kako vidim ovom se neda skinut ova tvornicka pa tako ta opcija pada u vodu (barem ja tako mislim), posto mi prijatelj ima prijenosnik s ugradjenom wireless karticom znaci takodjer nemam opet di ustekat antenu... Kako bih mogao rijesit problem? Dali mozda ako ima za kupit extenran mrezna kartica za prijenosnik s opcijom skidanja tvornicke antene pa kupit novu jacu antenu i ugradit je na karticu, a karticu preko usb-a recimo spojit na laptop,ili kakvo drugo rjesenje (osim kupovine novog rutera i stavljanja u repeater nacin rada to mi malo neisplativo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nisam stručnjak, lai si ograničen na 2 načina. 1. povucite lan kabel do njega (do 100m ne bi trebalo biti problema), a tamo stavite nekakav AP 2. nabava polovnog routera kojem se može skinuti antena (npr. D-Link G684T cca. 200kn) te spajanje istog na vanjsku usmjerenu antenu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Nov 2006
|
Svoj ruter stavi na prozor koji gleda prema njegovoj kuci...(dulji telefonski kabel stavi) Windsurfer probaj staviti na onu integriranu antenu Ako imas brzinu 4 Mbita ili manju stavi na b nacin rada umjesto g... Neka susjed kupi pcmcia wireless karticu s eksternom antenom.. Rezi drva koja smetaju.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Probat cemo nesto od ovoga pa cemo vidjet, hvala... |
![]() |
![]() |
|
|