|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Spajanje kabela
Sproveo sam UTP kablove po cijelom stanu i svi dolaze do centralnog ormarića u kojem je adsl modem/ruter No postoji problem: neznam kako točno spojiti kablove! Naime pokušavam prema ovoj shemi: ![]() no nikako! Evo da probam opisati kako to sve izgleda: Za početak, imam jedan kupljeni fixni direct UTP kabel od 1m s kojim probavam sustav i preko kojeg kad spojim laptop na ruter, sve radi super (100 mbit veza) e sad, u centru sam krimpao kabel prema tom crtežu. Dakle, glava koja će ulaziti u ruter izgleda kao na slici. Taj kabel završava kao utičnica u sobi i utičnicu sam spojio tako da kad se gleda u utičnicu, na vrhu utora je mjesto za zub od UTP glave a na dnu su metalni pinovi Pinovi su spojeni zrcalno kao gore na slici, dakle s lijeva na desno ide: S, B-S, Z, B-P, P, B-Z, N, B-N (S-smeđa, Z-zelena, P-plava, B-P - bijelo plava itd...) Potom u utičnicu spojim ovaj fixni kupljeni UTP i ona u laptop i to ne radi! Radi na način da ako dovoljno dugo čekam se mreža kao spoji i to kao 10mbit no nemogu pingati ruter... inače, po toj shemi, fixni kabel sjedne točno svaka boja na svaku boju u UTP utičnici Onda sam probao prema shemi same utičnice jer ona ima već obojane utore s time da je krimpana glava spojena na ruter ostala nepromijenjena, dakle ko gore na slici. Shema na utičnici je: S, B-S, Z, B-N, N, B-Z, P, B-P E sad, to također ne radi ali čudno ne radi: mreža se kao nađe i to 100mbit i odmah disconectira. i opet nađe i odmah disconectira i tako unedogled... Di griješim i kako da to spojim da profunkcionira kad uštekam fixni direct kabel iz kompa u utičnicu, da komp može vidjet ruter i obratno |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Vjerojatno negdje gubi ili kontakt il jednostavno ne zakrimpaš dovoljno jako..čudno mi bi bilo da pogodiš raspored i sve napraviš kak treba, a ne radi..probaj ovo još malo proučiti: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128323 ..ak ne bude išlo, ima hvala Bogu kupiti kabla svid dužina.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
thnx na linku, no sve mi je to već dobro poznato. Zato me ovo i ubija u pojam... što se tiče kabela, nemrem kupit već zakrimpane jer ga nemrem sprovest kroz cijev onda, a i ovako na kraju mora završit kao UTP utičnica... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
uspio sam! ma problem je bio u utičnici: napravljena je totalno svojevoljno i kad sam ju "prokužio" i slijedio njen redoslijed je profunkcioniralo. Izgleda da je proizvođač utičnice smjestio pinove nekako miješano onako kako njemu odgovara a ne da su samo produžetak kabela... no riješeno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ajde priznaj da si našao oznake / boje negdje na utičnici i kad si tako stavio sve radi ![]() sad jel logičan raspored ili nije je druga stvar. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|