Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.09.2009., 15:07   #1
alan_poh
Premium

Datum registracije: Aug 2008
Angry Preko WLAN-a nije moguće otvoriti sučelje routera

Pozdrav, ovako...prijatelj mi ima problem sa routerom na koji se spaja preko wlana...on već godinama ima flat preko t-coma, godinama se spajao preko wlana na router bez problema...prije mjesec dana mu se desilo to da se više nije mogao spojit...mislio je da je riknuo usb wireless adapter, pa je kupio novi, ali opet ista stvar...on je spojen na router...ali ne može surfati....formatirali smo windowse, prije je imao win xp sp2, sada ima win xp sp3...i dalje ista stvar....on je cijelo vrijeme konektiran ali na net ne ide...lampica za internet na routeru svijetli, svijetli i za dsl, svijetli i za wlan...sve je tu ok...probao sam se spojit preko explorera na router (192.168.1.1) ali ne želi, ne mogu uć u postavke routera...zvao je on i t-com, došao mu je tip njihov i dao mu je drugi router (prije je bio thomson, sada ima siemens), ali opet isti problem! znači definitivno je nešto u njegovom kompu jer se tip sa laptopom spojio na router i išao je na net kada je bio kod njega...koj vrag mu može bit? ja nemam više ideja...kada gledam statistiku primanja i slanja paketa između routera i njegovog kompjutera...vidim da odlazno ima paketa, ali ne prima pakete, nula...znači nešto ga blokira....windows firewall je isključen, drugih firewalla i antivirusa trenutno nema na kompu....probao sam pod tcp-ip properties stavit na automatic da nađe ip adresu, getaway, dns itd...kada tako stavim on nije spojen kako treba (dolje piše da je connection limited) a kad stavim ja manualno te postavke e onda je sve ok, excellent signal strenght itd...
ima nekih 30-tak metara za provuć kabla od routera do kompa pa bi bilo poželjno da ne mora se spajat na taj način nego wlanom....

pitanje, koj mu se vrag dešava? nešto mora da je u postavkama windowsa, ali šta? dajte neke prijedloge....hvala.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 28.09.2009. u 17:18. Razlog: Malo pismenosti i čitanja pravila ti ne bi škodilo!
alan_poh je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2009., 15:14   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Koja je zastita/enkripcija na wlan stavljena?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.09.2009., 15:26   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Najprije osposobi da radi komp žično spojen na router, sve piše u Adsl Bibliji (za SX763 koristi smjernice od SE555), router podesi u nativni Router mode, manualno unesi DNS servere u postavkama routera,
kad to rješiš pređi na wireless i to tako da najprije makneš wireless zaštitu u routeru,
ovako postavljeno komp se mora moći spojit na router,
po defaultu nemožeš otvarat konfig routera preko wireless - a nego samo preko lan - a,
kad komp ostvari wireless konekciju s router - om (bez zaštite) onda tek podiži tip zaštite dok je obostrano podržana (bez > wep > wpa > wpa2).
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2009., 15:30   #4
alan_poh
Premium

Datum registracije: Aug 2008
Citiraj:
Autor nino Pregled postova
Koja je zastita/enkripcija na wlan stavljena?
hmmm...ne mogu se sad sjetit...mislim da je WEP...jučer sam bio kod njega pa se ne sjećam, a on ne kuži niš o kompjuterima pa mi đabe da ga zovem....

@nikky....probat ću to....thanx

ostali nek mi pišu također njihove sugestije jer ću sutra ić kod njega pa da imam što više ideja šta napravit...valjda ću uspjet više...
alan_poh je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2009., 15:58   #5
Berax0r
Registered User

Berax0r's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Ja sam imao donekle isti problem - svima radi, ali meni ne. I onda sam postavio dobar DNS (192.168.1.1) i sve proradilo.
Berax0r je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2009., 16:41   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Aerendyl Pregled postova
Ja sam imao donekle isti problem - svima radi, ali meni ne. I onda sam postavio dobar DNS (192.168.1.1) i sve proradilo.
Ne mješati kruške i jabuke - zašto ?
Mada bi trebalo biti isto al nije.
Jedno je adresa DNS servera u postavkama routera a drugo u postavkama mrežne.
Router bi po default postavkama trebao dobiti adresu DNS servera od ISP - a međutim to iz inih razloga ne radi uvjek kako treba i treba manualno postaviti u postavkama routera (zato i ima DNS by ISP Sticky. Kada ovo napravite onda u 90% slućajeva netreba definirat DNS u postavkama mrežne na kompu.
Ako već postavljaš manualno DNS na kompu onda postavi kao u routeru prave adrese DNS servera (opet vidi Sticky), ovo postavljanje same adrese routera (192.168.1.1) je samo pomoćno rješenje i pomaže kod zbrčkanih winsa ili šroteks routera kao Kasda.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno