|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Creative X-Fi Xtreme Audio PCI-E i analog out "muted"
pozdrav svima. Imam problema sa analog out zvukom sa doticnom karticom. Jednostavno nakon nekog vremena prestane raditi odnosno povrati se tek nakon restarta kompa. Ako udem u neku igru (trenutno F3) i igram je satima nema problema uopce, ali ako radim u win-u jednostavno nakon par klikova zvuk nestane i ne vraca se. Nije nista muted, provjerio sve zivo. Driveri updejtani zadnji koje autoupdate nade. E sad, meni je ta kartica ubodena u PCIe-x1_slot 3 koji jedino i mogu stavit jer onaj ispod i iznad GPU-a su mi neupotrebljivi. Koristim i digital out odnosno optiku koja mi je spojena na yamaha reciever i tako gledam filmove i radim u win-u. Sa digitalom nikad nisam imao problema osim ako koristim vise od jednog programa koji koriste zvuk, npr. ako pokrenem media player, a prije toga sam koristio i ostavio upaljen Poivy zvuk mi bude nekako dubok i nebude visokih tonova. Analog koristim samo za igranje jer inace ne dobijem pravi 5.1 zvuk. Svi oni efekti u control panelu tipa EAX, X-Fi-CMSS-3D, X-Fi Crystalizer, Equilizer su mi uvjek iskljuceni. Zanima me: -dali ja tu malu PCI-e karticu mogu ubosti i u veliki (dugi) PCIe slot 8x koji mi je slobodan? -dali treba prvo pocistiti drivere prije premjestanja pa ih ponovno staviti? Isto tako imam staru Audigy 1 (PCI) + Hoontech karticu sa dig i coax izlazima/ulazima pa razmisljam ako ovaj problem ne rjesim da se vratim na doticnu samo me brinu driveri jer je to uvjek bila nocna mora sa creative, a audigy mislim da nema autoupdate. hvala i pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nema što biti čudno, u PCI-E standardu je tako deklarirano i radit će.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|