|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
HP Compaq 6735s - pin ostao u DC konektoru
ovako prekjučer mi je pukla žica iz ac adaptera i ostala unutar dc konektora. sad konektor je malo nagnut takav je od kupovine a laptop je star ukupno mjesec i pol tako da nije puno puta spojen na punjač. nosio sam na servis međutim pin izvadit ne mogu, trebalo bi kao zamijenit matičnu, ali da garancija to ne priznaje. javio sam se direktno hpu jer stvarno nisam nista krivo napravio nit sam naglo stavljao punjac, pa ce oni razmotrit slucaj. 1. kolike su sanse da oni promijene odluku? 2. zna li netko koji model konektora ima 6735s i je li ga moguće nabaviti u hrvatskoj? 3. ostalo je malo mjesta unutar konektora bi li se dogodio spoj kad bih normalno stavio punjac do pola (zica novog bi bila do pola unutra i spojila se sa zicom koja je ostala unutra) i jel bi to radilo ? Nadam ste da ste shvatili problem i da će mi netko pomoći. Zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
|
Vjerojatno će to u HPu proglasiti "mehaničkim oštećenjem" i bojim se da neće promjeniti odluku glede priznavanja jamstva. No, ukoliko se oprostiš od garancije, pokušaj kontaktirati nekog malo boljeg elektroničara, vjerujem da to mogu lako riještit. Imao sam sličnu stvar na HDD kameri, potrgao sam utičnicu gdje ide kabel iz ispravljača na kameri. Uspjeli su ga ponovo zalemiti (ili promjeniti, nisam siguran). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
1. 0% 2. imaš zamjenskih punjača k'o pljeve pa si nabavi jednog (npr. http://www.links.hr/index.php?option...kl=016.000.101) 3. preveliki rizik od kratkog spoja Uopće mi nije jasno kako ti to na servisu nisu mogli izvaditi. Ako je ovlašteni servis, mogli su ga raskopati do matične i vrlo lako to izvaditi, a garancija bi i dalje vrijedila. Možeš ga i ti tako raskopati (nabavi service manual gdje je sve detaljno objašnjeno), ali vjerojatno ćeš malo oštetiti vijke prilikom te operacije pa ti u slučaju nekog kvara neće priznati garu. Nosi to u ovlašteni servis i plati im rad da ti to izvade. To ti je jedini način da rješiš problem i ostaviš garu netaknutu.
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Imao sam takav problem i riješenje ti je jedino klještima stisnit tu plastiku u sredini da pukne,ali pomalo da se iglice u toj sredini ne razdvoje.Ja sam riskirao na taj način i funkcionira.Samo nema više te plastike u sredini ostale su samo iglice koje su u sredini i dovoljno su dugačke da prime kontakt sa iglice adaptera(zamjena adaptera ili konektora).Naravno ovo radiš na svoju odgovornost. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
...ako je samo problem što je ostao dio utikača u konektoru, i ne da se izvaditi s vanjske sterane, otoviš računalo (vjeroajtno gubiš jamstvo)...i kod većine konektora imaš dovoljno mjesta sa zadnje strane da uguraš iglu i tak izguraš ostatak utikača van. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|