|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
DVD-RW i sporost dizanja Windowsa?
Imam pitanje za hardver znalce,...naime imam par DVD pržilica raznih proizvođača koje su potpuno ispravne,...znači čitaju i prže sve medije,ali se sa njima Windowsi puno sporije dižu,...otprilike 40-50% sporije,...kad se OS digne sve radi normalno. Istu stvar sam primjetio i sa par CD pržilica pa me zanima u čemu je štos? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da nije u pitanju ona master/slave igra jumperima na njima? Možeš još provjeriti jesu li u PIO modu umjesto UDMA.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Naravno da to nema veze sa master/slave zato što su svi problematični DVD-RW bili stavljeni na slave upravo kao i oni koji rade o.k. i s kojima se Winsi dižu puno brže,...a ovo sa modom iskreno ne kužim,...ako je do postavka u biosu njih nisam ni dirao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
cek, sad sam se ja pogubio. coco pita za master/slave jumpere, kako ti obje problematicne prze mogu biti na slave? ti pricas za primar/sekundar ide kanal ili poziciju jumpera na optici pojedinacno? inace, fali ti taj opis, kao i sto je pitao cocount - da li je pio ili udma u pitanju. uglavnom, ako imas xp - ![]() ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ajmo ponovo,.......svaku problematičnu pržu stavljam na slave,znači pričam o slave/master poziciji pojedinačno za pržu, a ona je spojena na primar ide kanal,.....i nisam spominjao obje problematične prže na slave-u u isto vrijeme već da imam par njih s kojima se Winsi sporije dižu. Nadam se da je sada barem malo jasnije o čemu pričam, ![]() A što se tiče pio/udma moda to budem provjerio popodne kad se vratim sa posla,.....hvala Coco i Burko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
kabel? jesi ga probao mijenjati? inace je i meni znalo biti slicna situacija, na starom kompu (am2). dok je prza bila sama na ide kanalu, sve sljakalo 5/5. cim bi stavio jos neku optiku kao slave, bootanje je bilo sporije, przenje preko dvd prze je trajalo 5 puta duze kao i citanje, ubi boze....... uglavnom, ne znam zasto se to dogadalo. rjesenje (barem kod mene je bilo) - samo jedna optika ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|