|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
(riješeno) Kako spojiti Hitachi HDD 3.5" SATA na Asus P4PE
Poštovani, zamolio bih Vas za pomoć. Naime, kupio sam novi hard disk HDD 3.5", Hitachi, 500 GB, SATA-II, 7200 o/min i namjera mi je spojiti ga na Asus P4PE matičnu ploču. Kako je riječ o SATA hdd-u, kupio sam Asonic Pci Sata Raid Controller u Links-u, spojio isti sa matičnom pločom i novim hdd-om pripadajućim kablovima, ubacio cd koji je bio dostavljen u kutiji zajedno sa sata controllerom kako bi instalirao potrebni driver, no wizard ne pronalazi nikakav odgovarajući driver, a nisam ga uspio naći ni na netu. Stoga bih Vas zamolio za pojašnjenje kako uspješno spojiti sata hdd sa ovom matičnom. Unaprijed zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Popuni opciju Moj komp kako bi vidjeli o kojem operativnom sustavu se radi, možda jednostavno ne postoje driveri za njega. U tom slučaju pročitaj koji je device ID kartice (iz Device Managera) i što točno piše na najvećem IC-u na kartici ili nekoj naljepnici.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
via sata/pata kontroler Preporuka PCI SATA kontrolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
...navedeni driveri nisu upalili, ali sam skinuo s iste stranice v 5.80a i uspio sam instalirati pci sata karticu, no i dalje ne vidim u my computeru novi disk...jedino ga očitavam u software koji je došao uz driver (via v-raid)...što mi je sada dalje činiti?...u bios-u ne vidim sata disk, dok u device manageru ga vidim...p.s. hvala Vam na dosadašnjem trudu... Zadnje izmijenjeno od: JosephC. 04.09.2009. u 23:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Link: Instalacija hard diska
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Stoga, u toj aplikaciji probaj kreirati RAID polje od jednog diska (RAID 0 ili JBOD).
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
uspio sam...yay...formatirao disk i sve radi...hvala Vam na pomoći... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas