Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.09.2009., 22:26   #1
space007
Registered User

Datum registracije: Aug 2009
WiFi kartice i Pentium 2 ploče

Kako mogu napraviti da ove dvije bežična kartica TP-Link WN651G te Trendnet 503PI-TWE da rade na ovim dolje plocama ?

Imam 2 matične ploče sa 370 Celeron 433Mhz i 400Mhz, DFI CA64-b i Acorp 6bx\VIA\81), oba s posljednjim BIOSom koji su svojevremeno izasli za njih.

1. DFI CA64-b prepoznaje prilikom boot-a 1 karticu (bilo koji od dva ako je sama stavljena), nakon što stavim drugu, ne ide nakon CPU otkrivanje u POSTu BIOSa, smrzne se. Ne stigne do prebrojavanja rama. Pokušao sam razne PCI utora i kombinacije. (Za test sam čak i ispuniti sve PCI utore sa Serijski port kontrolerom, SATA kontrolerom, mreznim karticama i SVE prepoznaje i radi)
2. Acorp, ne ide dalje od memorije poslije POSTa, samo se smrzne i to sa samo 1 WiFi karticom.

Imam vise ispravnih i testiranih SDRAM memorija od 64 do 512MB s kojima sam testirao, cak sam mijenjao i napajanje, nis. Uvijek isti rezultat.

imam jedan P166 koji prihvaca i radi sa istim wifi karticama bez problema, samo je prahistorijski.

Da li tko zna u cemu je rijec ?
poz
space007 je offline   Reply With Quote
Staro 03.09.2009., 05:26   #2
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Cucla previse struje preko PCI slota, a sto drugo....nabavi nesto modernije u stilu s,370, samo neki cipset i plocu koja podrzava procesore >700MHz i neces imati problema, jer i sam tako vozim jedan komp sa Canyon WiFi 511 karticom.
Dizel je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.09.2009., 09:19   #3
space007
Registered User

Datum registracije: Aug 2009
Unhappy

ovaj DFI bi trebao podrzavat do P3 933
space007 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor