|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() Imam jedan čak zanimljivi problem. Nedavno sam kupio procesor za laptop, T7300, i zaminija svoj celeron. I tada su počeo taj problem. Uglavnom ovakva je stvar: Upalim računalo, boota se, sve normalno, dođe na welcome screen (vista) i uđe na desktop sve normalno radi. To je dok ne instaliram drivere za grafičku. Nakon što ih instaliram i UGASIM laptop, ne restartiram, pa ga ponovno upalim, opet se normalno boot, prikaže normalno windows boot logo, i kad dođe do welcome screena, slika postane cijela izmuljana, ekran se gasi pali, uglavnom katastrofa. Još interesantniji je treći slučaj: Kada upalim laptop i onda ga odmah restartiram sa ctrl+alt+delete onda se normalno boota i sve normalno radi. Koji mu je k****? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Prilikom wlcoming screena ti se te k učitavaju driveri od grafičke. Pokušaj promjenit rezoluciju ekrana u driverima na manju. KAo ti se zamulj amoguće je da ima rezoluciju koju ekran ne može podnest. Ali novi driveri bi pomogli sigurno |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Jesi instalirao driver sa stranice proizvodjaca? To ti je simptom loseg drivera kod HP6xxx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Nemas sta traziti po naponima! Vec mi se taj problem desio puno puta. Driver za graficku ti nije ispravan. Pokusaj nekako na slijepo smanjiti rezoluciju pa onda ocistiti stari driver i staviti neki drugi. Nekako mi je nelogicno da ti ne radi taj sa stranice proizvidjaca, ali si vjerojatno prije njega instalirao neki drugi. Mozes otici i u safe mode, napraviti uninstall drivera, ocistiti drivercleanerom i onda staviti ispravan driver. Napomena: nekad ni u safe modu se nemoze raditi dok ne smanjis rezoluciju. Edit: Pokusaj bootati sa nekim live linux CD-om pa vidi jel ti se i tamo desava isti problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
Datum registracije: Dec 2008
|
Ma nije problem u driverima, to sam već napisa. U prvom postu sam napisa da mi normalno sve radi ako restartam laptop (ne ugasim) čim očita memoriju i harddisk. Taj je problem prisutan na linuxima i macOS-u. Problem se počeo javljati nakon što sam stavio novi procesor. Da nisam možda nešto krivo spojio? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|