|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Obivan modem > Wireless
Imam Amisov obican modem Thompson 706i i sad me zanima jel mogu kupit bilo koji WLAN modem i stavit ga umjesto ovog (ukoliko je ugovor istekao) ili se moram zezat sa postavkama modema i sl. , jel bi mi zbog TVa trebao jos jedan obican. Jel ideja je sljedeca : sad mi je modem u sobi i na njega su preko LAN kabela sppojena 2 kompa .E sad ako uzmem wireless, modem bi stavio u drugu sobu da mi bude blize TVu (jer bi ga spojio na net) . Posto mi kompovi u sobi nemaju WiFi na maticnoj , kaj mi treba da ih povezem sa ovim modemom u sobi ? I dali ako imam Wireless modem na njega mogu spojit kolko god kompova ocu u kuci ili je to nekak limitirano ? Fala! (Imam tajpfeler u naslovu topica , sry)
![]() |
#2 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Pitaj ih da ti ga zamijene za model sa wlanom , i za ta dva kompa kupi usb ili pci wlan kartice kako bi ih mogao spojiti na uredjaj koji onda slobodno smjestis pored tv-a . Tako sam ja rjesio slican problem , zamolio ih za zamjenu kako bi uredjaj smjestio na mjesto koje je vise odgovaralo i sad bezicno spajam komp i lap . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Meni su dva zida od uredjaj do kompa i signal je po softveru nekih 50% , ali opet kod downloada dobijem isto max. 450kbs kao i kad je bilo spojeno preko zice , tako da sam vrlo zadovoljan . |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Prvo, ako je modem na parici ne možeš imati dva modema nego samo jedan. Ako hoćeš na wireless spojiti kompove koji nemaju wireless karticu onda je moraš ugraditi u njih ili staviti wireless USB stick. Što se tiče kupnje novog modema, to bi trebalo raditi ako znaš sve postavke. TV obično radi u bridge modu i trebaš znati koji su VPI/VCI kanali kako bi mogao to propustiti na neki port na novom modemu. Ako ti novi modem ne podržava dodjeljivanje različitih VPI/VCI po portovima mislim da ti neće raditi TV i net u isto vrijeme. Zato t-comovi i optimini modemi imaju 4 porta na modemu, ali samo dva su za net, a dva za IPTV. Ono što bi ti bilo najjednostavnije, ako imaš neki slobodni port na tom modemu, je uzeti neki access point ili nabaviti stari wireless router za neke sitne pare i spojiti ga na taj tvoj modem da ti daje wireless signal, a na kompove onda staviti USB ili PCI wireless karticu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |