|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
OpenVPN problemi
Haj! Nisam pronašao temu posvećenu čisto ovoj problematici a čitam po forumima da masi ljudi neće proraditi openvpn tunel. Moram priznati da sam i sam imao (i još imam nekih) problema dok nisam malo posložio klikere u glavi o samoj osnovi. Dakle, uspješno sam posložio server/klijent tunel kroz slijedeću konfiguraciju: klijent1 PC----LAN ---- adsl ruter---internet---adsl rutel----LAN----server klijent2 PC-----56k modem-----------/ klijent3---bilo koji pristup internetu. Problem dinamičkog IP-a je riješen DYNDNS-om. Tunel radi stabilno, mogu pristupiti sheranim folderima na serveru i prenositi što me volja od podataka. Ali sad nastaje frka. Naime klijent ne vidi ime server PC-a, i ja mu mogu pristupiti samo ako u stazu upišem IP adresu, a nikako kroz ime server PC-a. \\192.168.10.19\sheranifolder ovako radi \\serverpc\sheranifolder ovako ne Problem sam riješio tako da sam klijentu u listu hostova sam upisao 192.168.10.19 serverpc (probao sa push DNS DHCP i sl ali bez uspjeha) Međutim tu nije kraj. Klijentu sam kroz openvpn server conf. file definirao subnet LAN-a iza servera route 192.168.1.0 i tada mogu pingati samo ethernet karticu na server računalu 192.168.1.19 i nikog više iz domene 192.168.1.xxx Ako neko zna o čemu pričam, molim pomoć.Hvala! ![]() Ako možda već postoji ovakva tema molim admine da me preusmjere. Hvala!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Itko?
Ajmo ekipa, zar niko ne radi sa OpenVpn-om? Ako niko nemože/neće/nezna/lijen je/........ ili što god, pomoći bar me uputite na neki forum (znam za openvpn forum ali ja bih ipak nešto na Hrvatskom ako ima). Hvala. ![]()
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Devil
Datum registracije: Nov 2001
|
http://www.openvpn.net/index.php/ope...o.html#vpntype Po defaultu ti broadcast preko VPN-a ne prolazi zato imas te probleme. Jedino ukoliko imas hardware-ski ili moras koristiti peer-to-peer rjesenja tipa Hamachi. Najbolje da procitas malo opcenito o VPN-u pa ce ti sve biti jasno. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|