|
![]() |
#1 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
AMD64 , MSI i DFI, zar ništa drugo ne valja?
Gledam malo po forumu i kad je u pitanju AMD-ovih 64 bita uvijek se spominju MSI K8N Neo i DFI Lanparty UT, cijenim mišljenje vlasnika tih ploča i mislim da zaista zasluženo nose titule najboljih, ali zar nijedna druga ploča ne valja i kakva su razmišljanja o jeftinijim pločama jer ipak nemaju svi love za naj stvarčice i može li se želja za prijelaz na 64 bita ispuniti i sa manje novaca a da perfomanse takvog računala i dalje budu zadovoljavajuće. Prijedloge i mišljenja molim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Prosječnom useru će najvjerojatnije bit svejedno. Smatram da ovim forumom ulgavnom lurkaju opaki modderi, oc-eri, a najviše od svega picajzle ![]() Trenutno imam gigabyte 7n400 nf2 ploču, iako besprijekorno radi i sve to, nema dušu kao moja epoxica...i zato stalno nešto prigovaram i mrsko je gledam ![]() Prelaskom na athlon64 ne prelaziš na 64 bita. Oni će doći (iako ne u potpunosti) dolaskom 64 bitnih windowsa. Ono zbog čega se prelazi na athlon64 je njihova cijena, overclockabilnost i razumno grijanje... Peformanse će biti zadovoljavajuće sve dok ostale komponente budu ujednačene, dakle ne možeš uzet athlona64 3500+ i onda neku gf4mx, kao ni semprona 2100+ i gf6800. Sam athlon64, bez obzira na default brzinu, ima dovoljno snage i oc potencijala za sve nadolazeće igre u bližoj i daljoj budućnosti. Valjda ako ja sad imam durona koji je izašao prije 3 godine i zadovoljan sam s njim, bit ćeš i ti...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: AMD64 , MSI i DFI, zar ništa drugo ne valja?
Citiraj:
Ako bas nemas neke turbo velike prohtijeve za racunalnom moci, klasicni Barton 2500@3200 i neka Socket A plocica ce biti sasvim ok jos duuugo vremena. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Prosječni korisnik koji ubode proc u ploču baš i neće se zamarati dolaskom na PCEX, osim ako nešto ne štima, a i tada će naći nekoga tko se bolje kuži u kompove od njega. Postoji još dobrih ploča, ali činjenica da su ove najbolje. Sad, s obzirom da ovdje ima uglavnom entuzijasta koji traže najbolje, nije ni čudo da se lagano dobije takva slika. Što se tiče low cost rješenja, A64 baš i nije najsretnije. Najjeftinija kombinacija A64 (930 kuna za A64 2800+ (izostavimo Semprone koji nisu 64 bitni) + oko 550 kuna za najjeftiniju 754 ploču (mislim da je Gigabyte)) daje oko 1500 kuna, što je prilično velika cifra, pogotovo kad uzmemo da za manje od 1000 kuna se može dobiti upotrebljiva socketA ploča i proc. A ako netko ima 1500 kuna za te dvije stvari, mislim da kad već kupuje, dati još 300 kuna (koliko košta LanPartyica, koja je najbolja) nije neki problem. Sve u svemu, slažem se sa Bubbom, socket A će biti još dosta dugo vremana upotrebljiv. 754/939 će ipak biti još neko vrijeme rezerviran za kupce sa malo većom platežnom moći (bili to entuzijasti, modderi ili tatini sinovi) koji su sve, samo ne prosječni kupci. I da na kraju odgovorim na pitanje u prvom postu, da, ima još dobrih 754 ploča, ali mislim da sa tim cijenama, još uvijek nema pravog tržišta/interesa za njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
s754 radio sa (sve nforce3-250) >> soltek (gay ploča sa ljubičastim PCI slotovima) epox 8kda3j (3+ se IMO ne isplati) chaintech ZNF3-250 (e to je prava ploča ![]() dfi lanparty Ut (IMO isplati se pogledati i chaintech VNF3-250) sve su ploče bile bug free i još mi se nijedan od korisnika nije požalio... jedino ovisi za što ti treba ploča...ako želiš najbržu na defaultu (i najjeftiniju) uzmi soltekicu ,ali nije baš neki clocker; ako hoćeš malo veći clock (cca 240 FSB) idi na epox ili VNF3-250; ako želiš bolesne clokove uzmi DFI ; a ako želiš bundle uz koji dobiješ ploču sa abnormalno dobrim zvukom...uzmi ZNF3-250 ![]() ...sa K8T800 nisam radio pa nemogu ni preporučiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Re: AMD64 , MSI i DFI, zar ništa drugo ne valja?
Citiraj:
stari moj , ako neko prelazi na amd 64 , cisto sumnjam da nece imat love za dfi lanparty ili msi, kad se kupuje takav komp, zna se da treba imat papira, papira i papira ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Eventualno si pikni kakvu 9800 PRO pa ćeš i grafu moći iskoristiti kak treba. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Caught Somewhere In Time
|
Citiraj:
na koji način si uspoređivao? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
PC maher
|
Možda me niste u potpunosti shvatili, pitanje u vezi drugih solucija za Athlona 64 proc. sam postavio više da se malo proširi tema i da se vidi što još valja za novog Athlona64. Što se mene osobno tiče nesmatram MSI i DFI skupim i uopće mi ne predstavlja problem kupiti tako nešto (jer sam jedan od starijih na ovom forumu i mnoge bi mogao slati po šibice, imam dovoljno love). Kad budem imao potrebu prijeći na 64 bitnu platformu kupit ću nešto dobro i kvalitetno =skupo, kao i većina ljudi na ovom forumu.I sam obožavam hardwer, redovno overklokiram sve što je moguće, čak sam i svoje PDA računalo kloknuo, samo smatram da nebi trebalo zaobilaziti druge dobre stvari i da bi se ponekad trebalo makar spomenuti i neka druga rješenja. Pozdrav svima. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() Inace, na cemu obicno radim (ne stignem se bash igrat, a kamoli nesto od novijih pulena gaming industrije; R9100@druga konfa), od onoga sto je vaznije, P4 Northy 3.0, GB RAMa, Matrox P650 PCI LP, neka Gigabyte ploca s i865PE (uvijek sam volio debilne 50 znakovne oznake), 160GB Maxtor i 60 GB "Maxtor" (Quantum, zapravo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Ja sam bio sreta ko malo djete kad sam dobio 4200ti (dok je još bila IN). Ako netko kupuje novi comp. bolje dati nekaj više i osječaš se ko baja... OK. Tebi je stroj sigurno za posao pa trebaš zvjerčicu ![]() Ako netko ima za trošiti nek troši, meni moja kanta još drži vodu (malo curi) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Eto, moj Matrox je kostao 280$. Za to sam mogao kupiti 1000% brzu 3D karticu, no. a) meni ne treba 3D b) nisam jos dugo ogranicen niti jednom platformom, mogu preci sutra na Sun i necu morat mijenjat graficku karticu c) Matrox ima neke stvari koje mi trebaju, kao savrsena dual head podrska, PixelTouch i slicno. Stvar je u prioritetima. No i tu postoje precijenjene stvari. Vidis da imam Gigabyteovu plocu s i865PE chipsetom. Ta razlika izmedju super duper Asusa i slicnih s top noch chipsetima mi je dodala 512 MB RAMa i 200 MB/S manji bandwidth. Go figure... Kao sto rekoh, ne moze svatko kupiti racunalo. To, dugorocno gledano i budjetom limitirano iziskuje neke kompromise i uvid u buducnost. Pravilo koje se vuce jos i danas je da se treba ulozit u memoriju, diskovni podsustav, neke "specijalne" kartice, buduci da se ostatak vrlo brzo mijenja. Nazalost, kada vecina ljudi i nadrih rivju strucnjaka u Rvackoj (a nisu ni u svijetu bolji) ne znaju osnovne stvari o racunalima opcenito, nonsens je diskutirati o tome. Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Jerbo mi je GUŠT čovijeće ![]() Iako nisam baš dijete i u braku sam 2 godine .... neda mi se pljunuti 4k Kn da odvedem ženu 7 dana u Dubrovnik. Većinoma jerbo ne želim ![]() Zato piknuti 6800 GT i odigrati UT2k4 sve high 1280*1024 - 4xAA na cca 70 FPS ----- pricless ![]() Realno .... na ovom forumu ima podosta ljudi u 30-im godinama ili stariji koji i dalje vole računala. Neki se igraju ( kao ja ) , neki vrte DivX codere .... itd. Zašto su pljunuli 15 k Kn na comp - baš me briga ![]() Ako je njima gušt - well good for you ![]() Kaj se mene tiće - kad je domeka doše novi Athlonček u DFI LP pljočki .... JOJ. Još kad sam mu dal Corsaira-a da papa ... ma joj kakvi gušti, kava slast - kad se u ploči topi cpu ![]() Nema tu logike, razuma, razmišljanja .... to je strast ![]() ![]() Ako nisi jedan od nas fanatika - nemereš niti razumijeti. Tast mi radi kako sys admin u Ericssonu, šogor u istoj firmi - njima sam ja po pitanju compa čudnja gljiva. Probali mi obijasniti, ali uzalud vam trud svirači ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
PC maher
|
Ja to riješavam tako da ženu i djecu svake godine odvedem 15 dana na more, svi sretni i zadovoljni, a kad se poželim novog hardwera žena za to niti nezna, zamislite jednom je skužila da mi se komp nekako drugačije čuje, tj. tiši je i zaključila "sigurno si opet kupovao nešto novo, jer ti komp drugačije radi , znam ja to", i to je njezino znaje o računalima, a kućište ja stalno isto samo se unutrašnjost svako malo mijenja. Naravno kao što ranije rekoh, obožavam hardwer ali sve u granicama, mislim da je glupo bacati novac za ono što se još nemože iskoristiti i uvijek sam za to da se kupi nešto što je 10-15% slabije u perfomansama ali zato 40-50% jeftinije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Samo jedno zelim dodati: jednom se zivi! Ako si necemo sad priustiti nesto sto nismo mozda mogli kad smo bili klinci jer nismo bili tatini sinovi, kada cemo onda?! Naravno sve u granicama "normale" Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Da ljudi imaju zdravi razum ne bi se nitko popeo na K2 ili M. Everest. Zar bi zdrav razum išao na prvi let preko Atlanskog oceana??? Zdrav razum sjedi doma, pije čaj, grije se uz kamin, a zanesenjaci, ljudi "manje razumni" probijaju granice. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Kao sto je rekao drug paske stvar je u tome sto je nekima to GUŠT!!! Npr ja volim da mi izgleda sve uskladjeno tako da cu osim performansi i gledati da polca neizgleda kao npr soltekica. (zasto zato sto podosta gledam tu kanu i to me smeta) Naravno da ce cura dobiti prigodne poklone za godisnjicu, rodjendan, bozic, svetog nikolu itd... ali moj gust je moj gust i ona to zna ![]() I da iskoristavam svoj komp u potpunosti.
![]() |
#22 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2004
|
Ja imam MSI K8N NEO Platinum i ploča je super,vjerujte mi isplati se svaku lipu dati za nju.
MSI K8N NEO Platinum(sck.754) AMD Athlon 64 3200+ Zalman 7000 CNPSA Al-Cu 2x512 Kingmax DDR 400 Leadtek 6800 GT Maxtor 80 GB serial ata Thermaltake XASER III V2000A Tagan 380 W Pioneer DVR-108 Dual layer 19" Samsung 957 MB CRT Zadnje izmijenjeno od: Headshot. 23.12.2004. u 21:48. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|