|
![]() |
#1 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
CMOS checksum error
Nisam bio doma 2 tjedna dana i u to vrijeme kompjuter se nije koristio. Radio je bez greske. Ovaj vikend ga upalim i neugodno se iznenadim... Odmah prije bootanja mi ispise: CMOS checksum error – defults loaded Press F1 to continue, press Del... A na POST CODEu mi pise 0.A. Sifra za 0.A.: 1.disable PS/2 mouse interface (optional) 2 Auto detect ports for keyboards & mouse followed by port & interface swap (optional) 3.Reset keyboard for Winbond 977 series Super I/O chips. Naravno, stisnem Del, podesim sve u BIOSu i na opciji HALT ON – stavim NO ERRORS! Normalno se bootaju Windowsi, sve radi (mis, tipkovnica, sve...), restatiram i sve prolazi bez beda. No, kad ugasim i ponovo uplim komp, ceka me onaj grozan CMOS checksum error – defults loaded Da li je greska samo u misu/tipkovnici ili i maticna ploca zeza? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Provjeri jumper od clear comosa, stoji li pravilno. Ili probaj zamjeniti bateriju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: CMOS checksum error
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
Decki hvala na pomoci! Provjerio sam jumper i s njim je sve ok! Onda sam zamjenio bateriju (stara sa MSI ploce) Podesio sam BIOS,save-ao i onda ugasio komp. Kad sam ga nakon par minuta upalio - zacudo nije bilo CMOS checksum error nego je sve radilo normalno. ![]() E sad samo da potraje...:burn: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|