Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 10.07.2009., 20:34   #1
CrniMetak
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Biostar 790GX 128M nekompatibilna sa memorijom od 1066 MHz?

Pozdrav ljudi.imam ogroman problem.nekidan sam kupio rame Kingston HyperX Black Edition 2X2 GB 1066 mhz i one su mi stvarale probleme.imam plocu Biostar 790GX 128M.naime kada sam tu memoriju dizao na 1066 mhz meni se zamrzavao ekran prilikom ulaska u Windows XP...dizao sam voltazu svega,HT Linka,Northbridgea,cak sam rame dizao na 2.3 volta i nikako nisam mogao stabilizirati.stavljao sam svakave latencije i opet sve isto.naime nekad bi se potrefilo pa bi uslo u Windowse bez problema.testirane su Memtestom koji je integriran u mojoj ploci i sve normalno prolazi.odnio sam memu jucer u Diskont24 i ljudi su mi rekli da ce mi zamijeniti bez problemai tako ja dodam 100 kn i uzmem si Corsaira Dominator 2X2 GB 1066 mhz i opet ista stvar.sve opet isto napravio kao i sa Kingstonom i opet ista stvar,potrefi se da ude u windowse normalno ali vecinom se komp zamrzne i sada sam testirao memtestom i normalno prolazi test kada je pod 1066 mhz.molim vas pomozite ne zelim opet vracat memu u Diskont24 posto znam da je ova mema vrhunska i ne zelim ispasti seljacina...molio bih nekoga tko koristi kombinaciju neke memorije od 1066 mhz i ove ploce da mi se javi pa bih volio vidjet dali je to do moje ploce ili je to do OS.....ovo je moja konfa:

AMD: Phenom II 550 Quad Core
MBO: Biostar 790GX 128M
RAM: 2X2 GB Corsair Dominator 1066 mhz
PSU: Corsair TX650
GPU: Gainward HD4870 512MB DDR5 Golden Sample

EDIT: Kingston i Corsair mema rade bez problema na 800 mhz a na 1066 mhz uopce ne zele...
CrniMetak je offline  
Staro 10.07.2009., 23:01   #2
CrniMetak
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
problem rijesen.lock
CrniMetak je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme