|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Koji od ova dva router-a D-Link DIR-655 ili Linksys WRT320N
Trebam savjet sugestiju iskustvo o ova dva router-a. D-Link je oko 900 kn, a Linksys (Cisco) oko 800 kn +- cca 30 kn za oba ovisno o ducanu Linksys (Cisco) http://www.linksysbycisco.com/EU/en/products/WRT320N D-Link http://www.dlink.com/products/?pid=530 Nije problem cjena nego kvaliteta i jednostavnost konfiguriranja, pa drage lega forumasi mrežaši dajte koju pametnu. Iako je Linksys (Cisco) jaca firma od D-Linka, sa D-Linkom imam kakvo takvo iskustvo (i to jako dobro), a posto sam ziheras nekako naginjem ka D-Linku, ali ako se da ustedit 100kn za istu stvar zaso ne probat Linksys (Cisco). Fala i pozdrav ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Potraži test / komentar po netu. Svaki ima neke prednosti i mane, bar po specifikacijama: D-Link + 3 skidljive antene > jednostavnija modifikacija boljim ako treba pokriti veću udaljenost - pokriva (samo) 802.11g i 802.11n standard skuplji Linkač + podržava više standarda (A, B, G, N), radi na 2.4 i 5 Ghz tko pada na dizajn, ljepši ali zato možda pate perfomanse - zbog dizajna antene su smještene unutar kućišta > možda teža modifikacija boljima, možda slabija pokrivenost signalom (čitaj dostupnost signala) Oba imaju interni Gb switch pa to poviše nisam spominjao, . . . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Fala lega Nikky, design mi ne igra ulogu posto cu ga supit pod stol ustekat na modem (kablovski internet) i zaboravi di je. Bitnije mi je koji bolje radi ko Gb switch/router nego kojih wireless standarda podrzava vise, jer mi bezicno (za sad) dojde samo kao bonus. Vidis ovo sa promjenjivim antenama mi uopce nije palo na pamet, a zgodan dodatak ako zatreba jaci signal ili na vecu udaljenost hmmm mozad ipak D-link ???
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Sa d-linkom ja kopiram cca. 30-50MB/s, ali osim neta nemam drugog prometa između kompova pa ide tako brzo... Kad se kopira dva fajla u isto vrijeme (s istog kompa na isto mjesto) onda brzina pada....To mi je prvi gigabitni ruter pa ne znam kak je na drugima.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|