|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
SATA 2.0 HDD radi kao slave
danas sam kupio i spojio sataII HITACHI HDD 320gb, i racunalo mi ga prepoznaje ko slave, kako da namjestim da mi bude MASTER, Optika mi je spojena preko IDE, |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nema veze što ti piše jer kod SATA nema master-slave sitema.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Bez osnovnih informacija o konfiguraciji ti ne možemo ni nećemo pomoći. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660 2. Naslov je promijenjen u SATA 2.0 HDD radi kao slave. 3. Smanji sig, Xfire je ovdje najmanje bitan za rješavanje problema.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ispricavam se zbog ovoga ne navracam cesto, ali imam problema s instalacijom win sistema, konfa mi je gigabayte ma770, amd 5000+BE, 1GB ram, HITACHI sata2 320gb, HD3850OC+.... pa sam mislio da je to radi slave, formatira i rped kraj prekine i kaze da provjerim hdd |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
u pocetku mi je izbacivo blu screen da nema hdd, onda sad ude i formatirat pocne i na 96% prekine i baci poruka kao da nemoze formatirat tu particiju da provjerim hdd EDIT: ovo jos nisam dozivio, sve mi je usporeno s instalacijom, ne kuzim.... Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 06.05.2009. u 20:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Uđi u BIOS i nađi stavku SATA Mode (mislim da je negdje u Integrated Peripherials) te promijeni vrijednost te stavke u IDE Native Mode. Onda stisni F10 da se takvo stanje snimi u BIOS, pusti da se resetira i onda pokušaj instalirati vindoze. EDIT: ako se ne varam, Hitachi hardovi su po defaultu u SATA1 modu i treba ih s nekim softverom prebaciti u SATA2 mode.
![]() |
#9 |
Premium
|
jesam, i sad me za*****a, nece mi bootat s cd, vec napise *error loading operating system* |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|