|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Spor kompjuter
Sastavio sam si prije nekih par mjeseci kompjuter koji bi mi služio isključivo za download i sastoji se od ovih komponenti Semprona LE1200 + Biostar MCP6P-M2 sa integ. grafom + 512DDR2 + 160 Gb sata WD sa Xp SP3. I sada dolazim do problema da se komp dosta često tako jako uspori da to slići na P3 na 200 Mhz usporenje se odnosi na to da otvorim 2 ili 3 stranice i odjenom kompjuter uspori da jedva otvara stranice ili uopće onda ne mogu zatvoriti mozillu ili počinjem prebacivati podatke na eksterni disk i to se toliko jako uspori da ništa drugo ne mogu otvoriti. Ili se ponekad dogodi da kompjuter jednostavno zablokira totalno nakon nekorištenja po par sati pa pomaže jedino reset. Ako itko ima ikakvu ideju zašto bi to moglo biti bio bi jako zahvalan jer ovo je totalno nemoguće. Još sam zaboravio da je na procu vjerovatno "zaglavljen" pokazivać temperature jer pokazuje konstanto 127 stupnjeva te nema virusa i spywera jer ga testiram sa avg, eset-om te spyver doctor i spyboot . |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
512 mb memorije ti je donja granica za XPSP3. I proc ti je slabasan tako da otvoris par stvari i nastanu usporavanja. Upikni mu jos 512 ili 1 gb memorije pa ces vidjeti promjenu @edit obzirom da koristis FF a on moze povuci memorije koje bas i nemas puno otimiziraj ga ovime http://www.softpedia.com/get/Tweak/B...FireTune.shtml radi dobro i pomaze
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
nije to ni 512 rama kad koristi integrusu koja jos sebi uzme memorije. i jos na to da je konfa slabasna nabaci cinjenicu da covjek vrti dva AV-a (sto super kombinacija za ubiti i najjace ![]() No svejedno ne bi trebao zamrzavati nekoristenjem. Ne vjerujem da je temperatura, ti semproni LE su hladni kao led, vjerovatno je nesto softverske prirode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Mar 2008
|
Podesi u windozama power options i stavi na maks performanse. Monitor mozes ostaviti da se zagasi kad nije koristen, ali ostalome ne. Dakle device manager, klikaj na propertiese komponenti i makni kvacice sa allow win to turn off this device to save power. Nakon toga skini neki alat za optimiziranje registrya i sredi registry. Ako ti je komp zblokao, otvori task manager i vidi sto ti trosi resurse. Mozda ti je neki av podesen da skenira diskove dok je komp idle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Imam i ja doma jednu masinu P4 2.4Ghz i 512Mb rama pa FF i 5-6 tabova sve ok ide nema nikakih problema ne moze bit preslab komp.. Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Meni je radilo prvih 3 mjeseca sa SP3 normalno, ali onda tek poslije su se počeli javljat problemi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|