|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Nov 2006
|
Wireless i ethernet
Pozdrav! Imam pitanje, kad se spajam preko laptopa imam 2 aktivne internet veze - dakle jedna je spojena preko etherneta a druga je wireless. Buduci da se ne moze napraviti(neka me netko ispravi ako grijesim) da obje veze rade u tandemu pa da skidam recimo 400kb/s da li bi se moglo podesiti da jedna veza sluzi za surf a druga za skidanje torrenta? Svaka pomoc je dobrodosla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
a jel imas pristup routerima preko kojih se spajas na net?probaj sam nekim od firewall alata (zone alarm ti je jako dobar za to) ograniciti pristupe.npr. programu s kojim skidas torrene njemu zabrani da se spaja preko wirellessa, a mozilli ili nekom drugo browseru da se spaja preko etherneta.imas na forumu temu kako pravilno postavit zone alarm.evo link http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10474 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Imam pristup ruterima. Nisam siguran da bi upalilo to s firewallom buduci da mi se cini kao da windowsi "zaborave" na vezu koja se prva spojila. odnosno spojim se na wireless a vec sam bio spojen na lan i internet je od wirelessa. budem probao u svakom slucaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Ali ovdje se želi da različite aplikacije pristupaju Internetu, ali preko različitih veza(dok je slučaj s linka različit od toga)? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Da istina, ali svejedno kako pise na stranci samo jedna veza moze biti aktivna odjednom tako da se ne moze podesiti da mi jedna aplikacija skida s jedne veze a druga s druge. Na netu sam procitao da za 2 lan internet veze postoji poseban router koji omogucava da budu obje aktivne |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
pozz....ovako jedno pitanje ! Frend 1. mi je spojen na frenda 2. bezicno wirelessom sa antenom a ja bi se htio spojiti na frenda 1. mreznim UTP kabelom i da on djeli internet samnom tj. da oba imamo internet ! Sad kako podesit postavke i da li imamo oba kakve opasnosti od virusa,crva i itd. ? Ako da kako to rijesiti ? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() a za ovo drugo je dovoljno da jedan i drugi imate neki dobar antivirusni (npr. NOD32) redovito updejtan Zadnje izmijenjeno od: sinisa1989. 17.03.2009. u 13:36. Razlog: nadopuna |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|