|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() Lijep pozdrav svima! Evo pripremam se na reinstaliranje OS-a. Trenutno imam xp 32x, a volio bih instalirati xp x64.prije toga htio bih upgradeati BIOS. Datum izdanja sistemskog BIOSA je 25/07/2008, barem tako kaže everest. everestu je nepoznat tip BIOS-a. čini mi se da je to verzija f14, a novija f15 je izašla krajem 2008. skinuo sam sa hp-ovih stranica file HPQFlash for HP Notebook System BIOS (68MVD) - Microsoft Windows/Vista-Based i ukratko pročitao upute. (sp41977.exe). onda se pokrene taj file i istisnu se neke fajle u C:\SwSetup\sp41977. U njima piše između ostalog da paket kreira file koji sadrže nekakav flash utility i binary image sistemskog BIOS-a. dalje kaže sljedeće: "To determine the ROM revision and ROM date, press F10 on the target notebook during startup to run the Setup Utility, and then view File/System Information." dobro znači prije startupa se pukne f10, ali kako dalje. instalacijske upute kažu dalje da pokrenem taj fajl sp41977.exe i slijedim upute. čuo sam da se može nešto s....kako da to najbezbolnije napravim? bi li mi netko mogo dati nekoliko korisnih savjeta? unaprijed zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Updating the BIOS or ROM for Notebooks Running Windows XP Možda se ipak bolje obratiti "lokalnom ekspertu"? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
evo samo da javim da sam uspio. samo se pokrene ova fajla, i u 3 koraka on sve rijješi. uopće nije problem, nego me samo malo bilo strah jer sam mislio da ću nešto zahebati.ipak nisam trebao pomoć lokalnog eksperta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Zato šta Everest nema u bazi podataka info za BIOS tvoga laptopa. Ne sekiraj se, zaboravi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
hvala! |
![]() |
![]() |
|
|