|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Ip adresa - pitanje
Primjećujem da se IP adrese kod istih korisnika mijenjaju i da su kod svakog spajanja uglavnom drugačije. Ono što mene zanima jest sljedeće: da li je moguće da jednu IP adresu (npr. 125.125.125.125) kasnije prilikom spajanja dobije neki drugi korisnik, odnosno da li se IP adrese kasnije učestalo ponavljaju kod spajanja istog korisnika ili su samo jednokratne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ponavljaju se,pa što misliš da su jednokratne več bi davno nestalo kombinacija ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
ping ip
Citiraj:
E sad me zanima koliko je pouzdano pinganje iste ip adrese i možemo li na osnovu toga dobiti pouzdanu informaciju da je taj korisnik trenutno online. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Ne mora je dobiti isključivo isti korisnik. Ne znam kako to točno funkionira ali znam da se adrese ponavljaju i najvjerojatnije je baš suprotno,da če teško isti korisnik dobiti istu adresu,sad ovisi u kojem razdoblju vremenskom misliš? Ako taj kojeg pingaš ima router onda ima istu IP adresu dan ili dva,neovisno jel se spajao na net ili ne,odnosno stalno je spojen ali neovisno jel on "išao" na net ili nije. Ako ima ADSL modem onda mu se mjenja adresa sa svakim spajanjem. Ako ima kablovski internet onda ima istu adresu oko 2 tjedna,koliko ja znam. Ako sam nešto pogriješio slobodno ispravite,več mi se dobrano spava i oči me lagano peku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |