|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
Pci wireless kartica
Dakle, router i pc su u istoj sobi, ali zbog uticnice moraju bit na razlicitim krajevima sobe. Da mi ne ide kabel preko cijele sobe htio bi ih umrezit bezicno. Koju bi pci karticu preporucili, i hoce li biti kakvih problema (manja brzina u odnosu na kabel?). Trebaju li se antene ''vidjeti'' s obzirom da je sve u istoj sobi? Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
/
Datum registracije: Oct 2006
|
baš nikako nemreć provuć kabel? jer wireless samo preko sobe mi je malo..cudno ![]() bilo koja (nema nekih većih razlika, pogotovo ako su u istoj sobi), 100kn i vozi. manja brzina cega? neta? ne, isto ko i kabel (ovisi jedino o signalu, ali to kod tebe nije problem). Ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
Zahvaljujem :-D |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Vidi koja je brzina kartice pa vidi koja ti je brzina interneta, ap usporedi dali ju kartica gusi... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
nepotrebno se izlažeš zračenju (nije dokazano štetno, ali jel ti treba baš da svi podaci koje skidaš zaista i 'prođu' kroz tebe) u sobi se uvijek da provući kabel ispod lajsne na podu, pogotovo kada se ta radnja isplati na 'dulje' staze, jer komp je fixan, ne govorimo o laptopu koji seljakaš po sobi kako ti paše koji dan, tada je wlan bolja opcija... a ti ne moraš sakrivati debeli lan kabel, već samo vrlo tanki telefonski. ostaviš spliter kod utičnice di je i sada, a onda onaj kabel koji ide iz splitera u router nabaviš od npr 5-10m i njega sakriješ po kutovima sobe, dovedeš ga do kompa di spojiš i router. onda komp i router žično.
![]() |
#6 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Vise ce ti "naskoditi" jutarnja proljetna setnja parkom (da ne pricam o ljetnom prljenu po zvizdanu) nego da spolno opcis sa 20 godina starom ADi ProVistom 14" (kupljenoj u Polarisu, naravno!) dok te partner(ica) mlai bezicnim routerom (100% output power, prikaceno pola susjedstva jer je iskljucen WEP i ekipa) po guzici.
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
Ah, evo veselog bubbe. Ja sam mu dao savjet da provuce kabel ispod lajsne, ali evo, uz ove neke seksualne aluzije kao i uvijek, ti si rekao svoje i ![]() Dakle, WLAN neka bude, nema smisla ulaziti u raspravu, ti znaš najbolje.
![]() |
#8 | |
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Radujem(o) se tvome odgovoru.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
čitaj bolje, ako ne sve, onda barem ono što quoteaš, napisao sam da NIJE dokazano, kao ni za mobitele npr. Ali zar je nužno izlagati se zračenju, ako jedan kabel isto to obavi bez zračenja? neke stvari ne možeš eliminirati, nabrojao si ih par, to je jasno. ali barem djeluješ na ono što možeš unutar svoja 4 zida.
![]() |
#10 |
Premium
|
Covjek trazi savjet a vi kenjate gluposti... Ako vec kenjate dali znate da covjek drugog covjeka zraci vise nego tv... Tako da nema potrebe pricati o zracenju WiFi mreza, bolje obratiti pozornost na pregrijavanje routera i adaptera, te mogucnost pozara (gasite routere kad niste blizu!!!!). ____________________________________ Kad pises, pisi jasno.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
E Pluribus UNIX
|
A ti si ovlasten kojim tocno aktom da nas o tome obavijestis? Citiraj:
Citiraj:
Sto nas vratja na pocetak - tko to tocno kenja gluposti ovdje?
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Ti zračiš zrake kroz zrak Ti zračiš zrake kroz zrak Srebrne zrake u moje srce Pogođen sam i idem dalje Ti zračiš zrake kroz grad
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
vidi link vidi sta kolega kaze u zadnjem postu pa mi reci kakvi su to nezapaljivi materijali od kojih se prave routeri. >Dali se od toga prave i adapteri ili samo routeri...Opreza nikad dosta sto se tog tice... A sto se tice zracenja koliko mreza u ovom trenutku prolazi kroz nase tijelo.... zivimo u mrezi mreza.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Da se malo ukljucim u temu ![]() ![]() ![]() S time da je dokaznano da sva mikrovalna zračenja zagrijavaju ljudski organizam npr. mobitel. A negativne posljedice izlaganja takvom zračenju nemogu biti dokazna jer se mobiteli i ostali takvi uređaji ne koriste dovoljno dugo. Ali sigurno nisu 100% bezopasna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
OT vidim da BUBACH ostal isti ko i prije, bemti uvijek me nasmije kad dođem na forum ![]() a sad ozbiljno, sva ova tehno chuda oko nas zrače, al zdravom logikom zakaj se sve više izglagati tome ak nema potrebe ![]() hebeš ti Wlan kad igram šah na T-portalu, prođe mi mačak kraj antene rutera, padne signal, i zgubim partiju, nema tu do dobre stare žice ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
E Pluribus UNIX
|
Citiraj:
Em sto, kao sto rekoh, postoje standardi i norme vezane uz fire hazard, kojih se valjda i JNC drzi u dobrom dijelu slucajeva, em sto nekakav pisljivi router cija se snaga mjeri u desetcima W jednostavno ne bi imao dovoljno energije za zapaliti ista suvislo u svojoj blizini, a kamo li da suklja vatru ili nesto u tom stilu sam od sebe. Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Dečki ja se predajem... Tema je zanimljiva al neda mi se sad trazit nest i pobijat vas, kad mislimo otprilike isto oko zracenja, samo je stvar dali treba ili ne treba WLan... Ako covjek hoce, nek ju stavi...ja sam mu preporucio ok karticu za male pare i to je to. A ako odapne zbog Wlana onda cemo mi koji WLan koristimo godinama vec biti gore kod Boge... ETF sam ali komad iz tih shranja... A vidim da ima tu i strucan covjek...pa nek on kaze nes... by |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
Nije do kraja istrazen kumulativni utjecaj neionizirajuceg zracenja na tkivo, ali je poznato da je razgovor preko mobitela poprilicno intenzivniji sto se tice zracenja od kucne bezicne mreze. Ako ne drzite AP na glavi dok je link na 100%, kolicina zracenja koja prolazi kroz tijelo je stvarno uzasno malena. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|