|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2009
|
Pitanje
Imam 2 kompa spojena na isti ruter. E sad moje pitanje je dal mogu nekako napraviti da svaki komp ima razlicitu ip, jer kad su spojeni na 1 ruter oba imaju isti ip. Dal ima neki program za to ili se to moze namjestit nekako. Treba mi znaci da mi ip budu razlicite na oba 2 kompa iako su spojeni na isti ruter. Hvala svima koji pomognu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Manualno postaviš, vidi Sticky Adsl Bibliju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
wirless network connection-->internet protocol i tamo sam upisao razlicite ip npr na jednom sam stavio 192.168.1.500 a na drugom 192.168.1.600 i kad idem na whats my ip opet pokaze da su ip iste na oba racunala :S -->
Jesam ja nesto krivo napravio ili? Otisao sam na start-->wirless network connection-->internet protocol i tamo sam upisao razlicite ip npr na jednom sam stavio 192.168.1.500 a na drugom 192.168.1.600 i kad idem na whats my ip opet pokaze da su ip iste na oba racunala :S
Jesam ja nesto krivo napravio ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Citiraj:
evo napravio sam sve kao sta si reko, i otiso na www.whatsmyip.org i sa jednog i sa drugog racunala prikaze iste ip ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
naravno kad ti je router na netu a ne ta dva kompa dakle nemos imati dva ip-a.
![]() |
#7 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
... "Ovi gore" znaju što pričaju. Tvoje pitanje u principu veze nema sa time kaj hoćeš. Te "ip adrese" nečem i služe i nije to sve isto. Postoji vanjska i unutarnja/e.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Malo si se krivo izrazio s tim pitanjem. U mreži kompovi moraju imat različiti IP ali sve dok su spojeni na isti router če im vanjski IP biti isti. edit: nekome je dosadno rano ujutro na forumu ![]() ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Facelessone. 01.04.2009. u 02:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ajde...barem sam se malo nasmijal... ![]() |
![]() |
![]() |
|