|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Komp se ne pali
Pozdrav! Imam problema sa kompom od cure, naime uopće se neće upalit. Bio sam ga nešto otvaro da vidimo čega sve ima nutra i nismo ništa posebno dirali (izvadio rame i stavio ih nazad, stvarno ništa posebno) i kad sam sve ponovo pospajo više se nije htio upalit. Desi se to da kad stisnem power switch onda se hdd led upali i ništa ama baš ništa u kompu se ne pokrene, niti napajanje, niti ventilator od napajanja (koji je btw. jedini u kućištu) niti išta zazuji da bi dalo znakove života... Promijenio sam napajanje, stavio svoje, no opet isto... Posumnjao sam u onaj front panel od kućišta, no i power switch i reset switch i hdd led su dobro spojeni. Probat ću to sad sve prebacit u svoje kućište, pa upalit, jer stvarno više nemam ideja - da je bilo šta unutra crklo, pa barem bi se komp počeo palit i pištat, ili dao barem neke znakove života kaj ne? |
![]() |
![]() |
#2 |
Stažista!!!
Datum registracije: Feb 2009
|
Jel si odspajao napajanje?
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Stažista!!!
|
Sorry na previđanju,sad tek vidim.... Ma mislio sam na onaj mali konektor sa 4 pina,da slučajno nisi njega zaboravio spojit... Onda se zna dešavat da neće pokrenut komp
#6 | |
Stažista!!!
|
Citiraj:
Probaj zamijenit i cmos bateriju,nikad se nezna......
![]() |
#7 |
Premium
|
izvadio bateriju, napravio clear cmos, ništa, prebacio matičnu u svoje kućište, na nju je spojen samo procesor, jedan keks memorije, sata hdd i floppy drive, stisnem da se upali, on uopće ne reagira, ne jebe me pol posto.... jel moguće da je matična riknula? kako bi to mogao provjerit? nemam drugu matičnu trenutno da isprobam... |
![]() |
![]() |
#9 | |
Stažista!!!
|
Citiraj:
Ja se baš trenuto mučim sa jednom koja je isto izgleda riknula,ali najvjerojatnije zbog grafičke,izgleda da mi se negdje spojila na masu... I rezultat sad imam...nikakav...jedino što mi se grije jedan čip na ploči,drugo ništa... Tak da ne skrećem sa teme,kažem sve je moguće............ A po ovom što kažeš,bit će da je riknula.
![]() |
#10 |
Premium
|
ploča se inače dosta grijala, onaj pasivac na njoj je bio užasno vruć kad sam otvorio kućište (a u everestu mi je za temperaturu MCP-a pokazao 80°C), no tako je radila već 2 godine, pa neznam da bi moglo bit do toga... a kućište je sad prvi put otvoreno (inače sam svoje već otvarao i rasklapao 800 puta i nisam laik u tome), pa se bojim da stvarno nisam ja nešto zeznuo, šarafcigerom ogrebo (ali stvarno nema nikakvih tragova i znao bi da jesam). jesam mogao nešto oštetit, kolko je to osjetljivo? jel ima koja dobra duša da bi isprobala ovu matičnu da mi može potvrdit da je riknula ili eventualno neko ko ima am2 matičnu za posudit da isprobam ja kod sebe jel do matične ili ne? radi se AsRock AM2NF6G-VSTA |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Stažista!!!
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#12 |
Premium
|
ma kužim, al ak se sjebalo nešto zbog mog otvaranja, pa ubio bi se, da je bar onda to moj komp... sad ne želim davat pare bezveze hgspotu da mi oni to dijagnosticiraju pa ću radije još jedan ponovit svoju molbu: DAKLE, ako ima netko tko bi mogao ovu ploču samo spojit kod sebe doma ili bilo gdje na bilo šta (5 min posla), zamolio bih ga da se javi. ILI, ako ima netko tko ima ispravnu AM2 matičnu ploču (nije stvarno bitno kakvu, samo da je AM2) koju bi bio voljan posudit, ili donest do mene (Novi Zagreb) ili da ja dođem do njega sa svojim kompom, svejedno, samo da probamo spojit to i vidit dal radi. Ako je ikako moguće to sutra napravit, bio bih vrlo zahvalan! |
![]() |
![]() |
#13 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
stavi svoj procesor i samo napajanje spoji, i sastavi to na stolu. upali (ne moras prikopcati monitor uopce), ako ne beep-a (a procesor i napajanje na tvojoj konfi rade) - maticna vrisnula. ne moras kod nekoga provjeravati, mozes i sam posto imas (ocito) isto am2 kao cura ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
nemam ja isto am2, ja trenutno nit nemam svoj komp jer čekam matičnu iz hgspota iz pule (trebala bi stić danas), a za procesor imam e5200, tako da nikako nemogu isprobat s nekim drugim am2 procesorom niti s matičnom. zanima me šta ako je otišo procesor, dal bi se onda bar pokušao komp upalit, tj. dal bi dao neke znakove života? |
![]() |
![]() |
#15 |
Osobni opis - pitaj me
|
pa, najcesce ploca ne beep-a ako je procesor vrisnuo, ali 99% da nije slucaj kod tebe jer se niti jedan ventilator ne pokrece. a okretali bi se jer se ploca upali iako nema procesora u njoj, tj minimalno napajanje daje struju - ventilatori se vrte. napravi sto sam ti napisao, izvadi sve na stol i spoji na stolu. ako i dalje ne daje nikakve znakove najvjerovatnije je ploca odapela. sorry za predvid da imas isto am2, skuzio sam krivo kad si stavio u svoje kuciste maticnu itd.
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
ok oću, a jel mogu spojit samo ploču na napajanje i to je to? znači bez ikakvog procesora, memorije, grafike, hdd-a, floppya, bez apsolutno ičega? dal bi se onda trebala ona počet palit barem, ili barem ventilator od napajanja da se zavrti? i kako palim ploču bez kućišta, dal samo spojim šarafcigerom ona dva pina na koja ide power switch? |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: Jun 2008
|
probaj kratko spojit zelenu od napajanja s crnom i napajanje se bude upalilo. postoji mogućnost da nisi ništa ni oštetio nek si imao neku ekektrički nabijenu majicu i ubio s tim matičnu,nebi bil prvi put... |
![]() |
![]() |
#19 |
Stažista!!!
|
#20 |
Premium
|
jesam, na stolu spojio sve, radilo! spojio sve u kućištu, radilo! evo me upravo kod cure, vratio sam joj kućište, spojili smo sve, i upravo ovo pišem s tog kompa! hvala svima na pomoći, mada nakraju neznam u čem je bio problem, valjda se nekaj zblesiralo.... |
![]() |
![]() |
#21 | |
Stažista!!!
|
Citiraj:
![]()
![]() |
#22 | |
Osobni opis - pitaj me
|
Citiraj:
![]() ajd vracaj to curi neka tipka po kompu, ti bjez' od njega jer imas bad luck ![]()
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|