|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
crko hdd ?
radi se o maxtoru od 40gb.. vec me dobrih par mjeseci muci, te primjerice na njemu imam mozillu pa me vraca van i baca neke zute uslicnike, neda mi da koristim diskove i sl. dakle zbrejka se i zblesira... to mi nije sistemski hdd ali imam gore dosta vaznih podataka... danas sam naime ukljucio komp i komp je bootao 10 min i nakon tog se vremena nije ni postavio, te kad sam htio pogledati sadrzaj na disku sve se zblokiralo... iscupao sam disk van i sad radi ali trebam podatke... any ideas ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
probaj samo njega staviti u komp, dal ga odmah bios učita ili ne nekad pomaže promjena temperature, probaj ga ohladiti...ali ne puno ispod sobne temperature, da se ne oznoji koji maxtor? recimo, ja imam doma 3 komada maxtora 40gb, sva tri različita možeš opet probati dići sistem i pogledati smart informacije ili skini seatools pa testiraj disk
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
o, sused zagorec mi se prvi javil.. ![]() ma neznam koji tip a i mislim da nije bitno... nije problem da je disk prevruci ak mu je temp. oko 10 stupnjeva.. mislim da ga nema smisla samog stavljat u komp jer ga bios ocita ovak i onak... sad da idem zdigat sistem cakal bi pol vure a i pitanje dal bi se dao disk testirati jer bilo koji kontakt sa njegovim sadrzajem unuzat winsa dovodi do crasha... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Imas na Hiren`s cd-u sve potrebno http://www.hiren.info/pages/bootcd |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
mozda da prvo probas Maxtor PowerMax, to je isto ko seatools, dok maxtor nije bio dio seagatea nisam ni mislio da ga testiraš iz windowsa, ustvari ni ne možeš jedino, recimo everest može očitati smart
![]() |
#7 |
Premium
|
a kaj npr trebam skinut taj seatools, sprzit na cd, i njega pokrenut kad boota komp ? hm, nemam praznog cd-a.. valjda ce htjet prek ex. hdd-a! EDIT: prikopcao hdd i cekao 15 min da se stbilizira... nije se ni onda no nvm, pokrenuo seatools i na tom maxtoru odbija raditi bilo kakve testove... niti smart niti bilo koji drugi... jednostavno napise fail.. kad kliknem na drive da mi se otvori nakon 5 min dode poruka da treba disk formatirat... a ako cu ga ic formatirat izgubit cu podatke... sta mi je ciniti ? Zadnje izmijenjeno od: ~Kaiser_Chief~. 23.01.2009. u 20:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Imaš li možda kakvo vanjsko kućište za IDE diskove ili možda Kama adapter pa da preko toga probaš?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() Probaj sa GetDataBack scanirati disk i iscuclati podatke.
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() probat cu ujutro.. nadam se da ce pomoc.. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
ide kabel nije kriv kad vec prek njega ide dvd rom (master) , a maxtor slave.... kad se sjetim ipak imam cd rw doma... nac cu pa bootat.... EDIT: atha puno hvala... vratio sam sve fajlove zahvaljujuci programu koji si predlozio... dakle ovaj hdd moze lagano u smece ?! Zadnje izmijenjeno od: ~Kaiser_Chief~. 24.01.2009. u 09:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Evo jedna stvar koja se radi u vipu...stavi ga u duboko na 1dan...zatim ga izvadiš van osuši ga sa fenom ovaj vanjski dio unutra će ploče ostat hladne pošto su u vakumu i pobrši svu vodu sa njega ukači i vidi...meni je radilo...tj taj disk sad koristim upravo ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|