|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Pucanje veze i T-com eksperti
Jednostavno imam potrebu za pisanjem i opisivanjem problema. Na modem SE515 su bila povezana 2 računala preko switcha i jedan direkt u modem. Problem je bio taj da puca veza. Znači bili su spojeni nekad 2 sata, nekad pol sata, nekad 2minute. Kad veza pukne nemoguće je ući u konfigurator i ping do modema ne prolazi. Probao sam ukopčavati računala pojedinačno, bez switcha, stavljao ručne/automatske ip adrese, mijenjao mrežne kartice, mijenjao kablove, splitere, ali bez uspjeha. Čak sam mijenjao i utičnicu u kojoj je modem uštekan jer sam mislio da dolazi do pada napona pa se modem zblesira i opet dođe k sebi. Stavio sam dlinka-584T ista situacija, stavio sam thompsona ista situacija. Sve moguće hardwerske i softwerske mogućnosti su isprobane. Pošto je u zgradi centrala i isdn za telefone, mislio sam da je problem u instalacijama, ali sam se uvijerio da nije. Potegnuo sam kabel direktno iz razvodne kutije u modem, da eliminiram ostale instalacije ali događa se isto. Sad da krenem na ono što me najviše razočaralo, a to su gospoda iz T-Koma (kako Nikky kaže). Prijavljivao sam kvar 5 puta na dan, oni vide da veza puca. Poslali su svoje nestručne ljude, izmjerili propusnost, promijenili poziciju na centrali i promijenili paricu od centrale do zgrade, bez promijene. Danas je bila druga ekipa koja došla i ja sam trebao biti tamo (pošto sam zadužen za održavanje mreže i računala u toj zgradi), nisu htjeli ni saslušati što sam sve probao nego stavili su svoj modem, i cinički rekli, da je moj modem neispravan. Internet je radio nekih 15 minuta, onda je puknuo pred njima, što mi je neizmjerno drago. Posvađali smo se opako tako da su na kraju rekli kako oni nisu baš stručni za to i da će doći netko ko je više upućen u te stvari. Na moje pitanje "Što radite onda u tome poslu ak ste nestručni i neškolovani" samo su šutjeli, a ja sam istog časa zvao njihovog šefa. Problem i dalje nije riješen, spajao sam se bežično, ukopčao laptop žično drito u modem, veza i dalje puca. Štos je u tome da, lampice konstantno svijetle na modemu (ethernet, dsl, internet), ali veza puca i ono najzanimljivije, sama se uspostavi nakon točno 3 minute. I onda možeš ući u konfigurator, ping prolazi možeš raditi što te volja. Prije nek sam večeras išao doma, napravio sam jedan zajeb, ištekao sam sva računala iz ethernet porta, ostavio samo tf priključak (dsl) i normalno napajanje modema i sad zvao službu, vele da je veza pukla. Kako i što dalje? Jer ovo je stvarno postalo nemoguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||||||
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Isti problem imam potpuno isti. Ja sam 5km od samobora, u relativnoj novoj zgradi sam tako da su parica dobra. Na dan mi minimalno 2 puta pukne veza. Pokušo sam win7 skinuti x64 ma kakvi, brzina dođe do 200kb i pukne odmah. Imam modem se 515, jedan ethernet, drugi wlan. Zvali smo više puta, prijavili kvar, "sredili" su oni nešto, tjedan dana nije bilo pucanja i sad opet. Promjenio bih isp, ali mi niti jedan drugi nije dostupan tako da sam vezan. Nekad mi brzina bude u jedva pola megabita i zovemo i dobim odgovor riješit ćemo. Jedino mi ostaje promjenit modem, ali kao iz prvog posta izgleda da neće bit pomoći. P.s. Veza mi je pukla taman prje 10 minuta ovo su vrijednosti iz modema
|
|||||||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|