|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
Thomson Speedtouch 780 poludio
Imam ovaj modem već mjesec dana i do sada nije tako loše radio, ali evo od jučer mi se već jedno 10 puta sam restarto, znači čujem da nešto škljocne iz njega i nemogu par minuta na net i opet proradi, koji mu je qurac? Firmware je najnoviji gore, ne T-Com-ov |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Najbolje bi bilo da ga resetiraš (ona rupica odostraga) i opet ga konfiguriraš pa onda vidi. Spliter je ispravan? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ha valjda je nemam pojma, kako to provjerim, s tim da imam sa internetom problema već dugo, par puta su monteri bili kod mene i svaki je složio nešto drugačije i od zadnjega je dosta dobro i radilo, ali od 1. ovog mjeseca stalno prekida za popizdit, no nije niti jednom kao do jučer da se čuje neko škljocanje kad ga restarta. http://i41.tinypic.com/2e330xv.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ok, znači spliter je ispravan. Sad uzmi čačkalicu i gurni u rupicu na zadnjoj strani modem i drži nekih 20sek dok se ne pogase sve lampice. I nakon toga ga treba opet konfigurirati, ako si malo na "Vi" s time nazovi službu za korisnike ili se sam igraj s time. Ne odgovaram za posljedice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
BTW instaliro sam Windows 7 i stavio novi hard tako da do mene nije da ga hebeš i mrežnu sam čak mijenjao, katastrofa, sad će me lik tražit da uđem u postavke modema a ono firmware od pitaj boga koga gore, jer na t-com-ovom nemogu dyndns update radit |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2008
|
škljocanje je normalno, tako ti modem daje do znanja da je dovršio boot. restartanje modema samog od sebe nije. koju verziju firmware-a imaš? možeš li probati staviti ponovo firmware? jesi probao sa resetom (pritiskom na reset tipku dok se modem ne reboota)? dali se restarta sam od sebe kada nije spojen na liniju? kolike su ti vrijednosti za down line attenuation, i za SN Margin? možda linija ima nekih naponskih skokova? tko se više kuži u DSL, DSLAM-ove, ima li to smisla (da linija ima naponskih skokova), možda je DSLAM port loš |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
6.2.29.2 to je valjda firmware reset nisam koristio, neznam da li si gledao onu moju sliku gore pa ćeš vidjet da nije to od jučer samo problem, tako da nebjerujem da ću nešto dobiti sa restartom, prije par minuta mi je opet zblesirao se i promjenio sam spliter pa ćemo sada vidjeti. Gdje izmjerim to, nešta je mjerio zadnji put lik iz T-Coma i reko je da imam liniju bez šumova da bi čak mogo imati HD kanale ak vam to kaj pomaže. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Dao mi novi modem sad ćemo vidjet! |
![]() |
![]() |
|
|