|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
(riješeno) Problem sa grafickom/maticnom/napjanjem
Nazalost nista bolje u naslov nisam mogao stavit jer me problem ubija sam po sebi koliko je glup. Konfiguracija: Maticna: Gigabyte 8N-SLI s775 Procesor: Intel Pentium 640 ( 3.2Ghz, s775 ) RAM: 1GB - neko no name smece Graficka: POV 7600gt Dakle, situacija je ovakva. Kada palim komp postoje 4 verzije dogadjaja: 1. Normalno se upali ko da nista nije bilo. 2. Normalno se upali ali kaze da mu CPU i RAM clockovi nisu dobri, pa u BIOS-u to promjenim i rebootam. E onda ovdje nastaje problem sta se svi od ovih 4 slucaja mogu opet ponovit, jer sam rebooto. 3. Pocne pistat zvucnik na maticnoj - Power error code 4. Nista ne pisti, komp se kao upali, ali nema slike na monitoru, samo blinka lampica na monitoru kao da komp nije upaljen. E sad ja sam ovo probavao: Clear CMOS Izmjerio sve napone iz napajanja - sve 5 Ustekao monitor na drugi izlaz kartice Promijenio DVI/VGA converter Izstekao sve zivo i nezivo i pocistio sve. Udario ga nogom Probat cu nabavit novu plocu ovih dana, pa novu graficku i napajanje, ali da li netko ima kakve ideje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Je i no name napajanje ?. Doduse ne sjecam se da si reko da imas no name al ono. Prvo provjeri napajanje :S. To što si ti provjerio napone nema veze. Meni kad je riknulo napajanje svi naponi su kolko tolko dobri bili ali komp se gasio,resetiro sam od sebe XD. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Napajanje je Chieftec 400W, dakle nije no-name. Nije napajanje 99%, jer ako se komp upali on radi kolko treba. Ne krepava, nit se resetira cak ni u full loadu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
provjeri si rame to se mom burazu znalo događat...jedan keks mu je riknuo...probaj jedan po jedan ram vadit pa vidi kad će normalno...ili ti je na ploči otišao dimm za rame
![]() |
#5 |
Premium
|
Nisu rami. Nego, dosao sam na ideju da probam drugo napajanje, a jedino sto imam je Codagen 300W. On trenutno pogoni s478 2.8Ghz pentiuma, Radeona 9550 AGP, Foxconn MBO ( nije vazno koja je ), 1 SATA disk, 1 opticki drive. Ja bi trebo pokrenut: s775 Intel-a 640 - 3.2Ghz, 7600GT, 1 PATA disk, GB plocu, 1 opticki drive. Naravno da necu tjerat komp u full load, samo da vidim hoce proci POST. Mogu li ja to tako bez straha po zivot komponenti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nema koristi, jos uvijek. Mislim da cu kupit polovnu plocu pa probat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hmm, naso sam povece kolicine neceg zutog u PSU-u, pa me zanima dal se netko sreo s time prije? Inace na taj PSU sam uspio upalit ovaj stariji komp i normalno je radio, ali gledao sam samo do POST-a tako da neznam jel bi radio dalje. To vam ovako izgleda, mozda kakva izolacija sa trafoa ili nesto: ![]() Jos nesto, vent na PSU se uzasno sporo vrti. Zadnje izmijenjeno od: _hmp_. 10.01.2009. u 13:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Prašine k'o u priči. To žuto ne smeta ničemu. Trebao si pustiti da se komp do kraja digne, a ne samo POST. Po svemu sudeći, vjerojatno je problem u ploči.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Otkvači sve sa ploče, znači: tipkovnicu, miša, svu memoriju, sve kartice (i VGA), sve diskove i optiku (ne zaboravi ih skinit sa napajanja), Usb-periferiju... Ostavi samo napajanje ploče (24 i 4 pin ATX), zvucnik-beeper, Power i Reset prekidač, te LED-ice. Ako je MB ispravna propištaće preko beepera i tako svaki put kad je startaš. Ako se ništa ne čuje, probaj očistiti CMOS, ali vadjenjem baterije na više sati (možeš staviti i novu bateriju). Provjeri sve elektrolite (pogotovo oko CPU) da se nisu "rascvjetali" na vrhu i da nisu klimavi. I slabi kontakt 4-pinskog ATX kabla sa pločom može biti problem... Javi što si postigao ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Kupio sam novu plocu, Abit GD8 Pro u Hgšrotu za 150kn ![]() Update: Uze graficku od frenda, sve radi. Hvala svima. Zadnje izmijenjeno od: _hmp_. 10.01.2009. u 21:12. Razlog: Update |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|