|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
ATiTool Problem
sretan bozic svima! i isprike na novoj temi ako je ovo mozda vec rjeseno negdi al ja nisam mogo nac... ![]() grafu iz siga(x1950gt) sam iso probat klokat(cist tolko da vidim do kud ide) i posto sam skuzio da u rivi nema ona opcija find max upalim ja ati tool (v0.26) i ne pise mi temp nigdi(niti mogu brzinu fana riktat) ?? -to je bio jedan problem pa ako neko zna rjesenje,slobodno ![]() sljedece vidim da mi pod def vrijednosti pise 500/600mhz a na onim slajderima 500/1200(valjda efektivne vrijednosti memorije) i kad probam find max mem cudno se pocne dogadat(ugasi se ekran,pa se upali i tak...) pa ja mislio da je to mozda zato kaj on pocne dizat mem od 600mhz efektivno(jer misli da mu je to defolt)...pa me zanimalo dal se te vrijednosti kaj pisu pod def mogu promjenit?il da pokazu stvarne a ne efektivne na slideru,ko u rivi kak se moze mjenjat?? hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
valjda si već skužio do danas.... ![]() ...ja imam problem da nemogu tražit max. frekvenciju, driveri su Catalyst 8.8, grafa iz mog kompa....imam Vistu x64, dal je možda tu kočnica ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
Citiraj:
Evo moja Sapphireka sa S1 radi na 700/1195 (slideri omogućuju da se clockne do 700/1200, ali ovako mi je stabilna full). Eh sad, probat cu fleshnut sa bios-om od 4850 toxic koja je tvornicki overlockana, pa da vidim dali slideri daju veci clock od 700/1200... Uglavnom, zaboravi na ATi tool i clockni u Control Panelu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Mislim si, čemu koristiti Vistu? Ako već MORAŠ imati Vistu, pa onda si napravi dual boot XP@Vista, te na XP-u igraj a na Visti radi što već hoćeš... Dok god imam potporu za XP što se tiče igara, koristit ću XP... Kad bi bar Linux zajednaia otkupila pravo za DX, nikad nebi ni instalirao Windowse, nego koristio Ubuntu 8.04, koji i koristim za "ozbiljan" rad, dok na XP-u "samo" igram... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Dosad nisam imao problema ni s jednim programom osim ATI Toola i Riva Tunera. Htio sam samo podesiti brzinu venta, skužio da ne ide i ok, pomirio se s tim. Od igri jedino GTA San Andreas ne radi, ali i s tim sam se pomirio. Još ne vidim kaj ljude odbija od Viste.
![]() |
#10 | |
Guest
|
Citiraj:
To ti je sve relativno, znaš... meni vista nije ni lijepa, ni pregledna, ni user friendly. Sva je "sfušana" nabrzaka... Predlažem dual boot za one koji moraju imati vistu... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ja osobno ne podnosim terminal, sve radim i pamtim vizualno pa mi takav način korištenja ne odgovara. Ne daju mi se pamtiti naredbe za instalacije programa, pa za pokretanja, pa za ovo, pa za ono.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
o.O
Datum registracije: Jan 2008
|
RivaTuner je, koliko se ja sjećam, platio Microsoftu da im potpiše driver, tako da tu nije sigurno problem (sjećam se da je radilo na Visti x64). Za ATI tool tijekom boota moraš stiskati F8 i onda odabrati disable signature enforcement, može se namjestiti da ti to i sam radi, pa probaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Premium
|
Citiraj:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=224681 Citiraj:
![]() Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Samo u test modu i mogu raditi, jer se samo tada može natjerati da radi driver od att. Da vidim sad ko je reko da att nemože nek se javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Vidim sve ste probavili, pa samo da nabacim da Ati tray toolsi rade s tim trikom, iako osobno nisam probao. A AtiTool još ne podržava 48xx seriju. Rivatuner je u zatvorenoj beti verzije 2.10 i za nekih tjedan dana će valjda biti vani. Onda će biti i potpisani driveri, i sve mogućnosti, i sve bi trebalo biti kako treba.. Do tada, Atitray tools i F8 ![]() EDIT 28.8.2008: Jedan beta tester je potvrdio da Rivatuner 2.10 radi na Visti x64, i da, ovdje je originalni beta thread -> http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=271073 EDIT 1.9.2008: http://forums.guru3d.com/showpost.ph...1&postcount=91 RivaTuner 2.10 stiže - SAD! http://www.guru3d.com/index.php?page=rivatuner Probajte, javite.. Idem otvorit novi thread ![]() Btw, vezano za ATT i x64 - meni radi sa onim ReadyDriverPlus programčićem. Malo mi je zeznuo dual boot, pa mi sad loada Vistu po defaultu, al to sredim danas bez frke ![]()
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise Zadnje izmijenjeno od: LuxZg. 01.09.2008. u 10:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
e ja imam problem s ATITool 0.26 kad je pokrenem ide me loading nekih 1-2min i onda je imam samo dole pokraj sata i nemogu nista s njom ni da je maximiziram niti ista, dok je ukljucena CPU radi na 100% jel neko ima takvih slicnih problema i kako ih je rjesio??? da nije u konfig. problem: P4-P800 P4 3.000MHz @ 3.705MHz 2 x1GB DDR 400MHz Asus Ati Radeon HD 3650 SILENT AGP |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Hmmmevo i ja se odlučio za AtiTool zbog onog artefakt testa ali događa mi se isti problem...louda ga 2-3 minute. Od onda ne mogu niš s njim samo stoji dolje i ne mogu ga podić. Ponekad se nakon par minuta pojavi prozor ali to je sve tak sporoooo...al ne serem...sporo do bola. Reakcija se čeka 5 min : ![]() ![]() Ajde neko s nekim rješenjem da upadne. Vidim da Sikou nije niko pomogo ![]() ![]() Ak niš od toga da li mi se može predložit neki relevantni artefakt test. Onak u koji se mogu pouzdat da će opteretit kak treba |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Ja isto imam problem s ati tool-om, imam integriranu u lap-u ati radeon x1100, i na visti mi je ati tool radio, ali sad kad ga pokrenem izbaci error nesto da kernel driver nije pokrenut, sta ja znam, jel mozda neko imo ovakav problem i kako ga je rijesio, hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|