|
![]() |
#1 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
startup windoza xp je spor...
zanima me kako da ubrzam startup u windozama... Inače, same winXP sam instalirao još prije 2 godine(tad je startup bio milina), trenutno je krcat programima i spor je do zla boga....imam i firewall i BitDefender antivirus...jel se da kako ubrzat startanje windowsa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2002
|
ihh 2 godine, i jos su zivi? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Trebao bi jedno temeljito čišćenje(deinstalacija suvišnih programa,defragmentiranje,čiščenje registrya...).Pogledaj koji ti se programi dižu s Windowsima,otkači višak,to ti najviše usporava start up a obavezno disejblaj antivirus i firewall ak nisi na netu,onesposobi neke suvišne servise... Nadam se da sam pomogao! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nebelwerfer
|
Citiraj:
![]() @Veki-os: defragmentaciju i registry ću obavit, a sad suvišni programi...imam ih puno al skoro svaki mi za nešto zatreba ponekad.... a disejblanje antivirusa i firewala ne dolazi u obzir ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Ma formatiraj to i zaradi sevapa. Ja bi se bojao da me auto ne udari kad izadjem na ulicu kad bi 2 strashne godine patio PC sa istom instalacijom ![]()
![]() |
#7 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: startup windoza xp je spor...
Citiraj:
1.Provjeri sto se dize u StartUp folderu 2.Isto to u registryju BTW WinXP imaju "msconfig" iz kojeg mozes napraviti tocke 1. i 2. Dakle izbaci sve sto znas 100% da ti netreba. 3. provjeri koji ti servisi od XPa uopce trebaju, defoltno ukljucenih barem ih se 25% moze iskljuciti. Google ce tu pomoci 4. defrag diska 5. ciscenje registrija. Dakle ako puno instaliras/deinstaliras razne programe moguce je da svi za sobom ne pociste sve sto su instalirali pa imas raznog smeca. Za to postoje razni besplatni programi tipa npr. RegCleaner, system machanic..... guglaj. Ako sve ovo ne pomogne (a sigurno je krace od formata i kompletne instalacije svega) onda razmisli o od onome iz prve recenice. BTW ja sam zamijenio MBO bez reinstalla windowsa sa diska (Win2000pro) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
I jos nesto.... 6. ako nemas mrezu u upotrebi a imas instaliranu mreznu karticu disejblaj je u tom hardver profajlu jer to jako usporava dizanje windowsa. Dugo trazi mrezu koje nema.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nebelwerfer
|
@Veki-os: često sam na netu, pa zato i rade antivirus i firewall (a i nebi mi se dalo stalno uključivat i isključivat programe), a pogotovo će radit kad adsl stigne ![]() @pogi: registy sam očistio, ove suvišne programe u msconfigu sam disejblao... jedino što još nisam obavio je defrag... usput budi rečeno: instalirao sam neki programčić po imenu BootVis od Microsofta, kakti ubrzava startup windoza...bogami se osjeti, ne puno, al' se osjeti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
ja se cudim kako nitko nije rekao... osim lifo-a i max-a ,a oni se se nisu do kraja izrazili... ![]() 2 godine... ti moras, ali bas moras napravit formatiranje i reinstalaciju, jednom mjesecno je pretjerano, ja rekao oko 6 mjeseci i tu vec je vidljivo ozbiljno usporavanje... nakon 2 godine... nakon bezbroj programa to je previse za registry cleaner, jos da ne spomenem koliko ce ti trajat defragmentacija ako je nikad prije nisi napravio... sjeti se kakav je bio kao nov, taktav opet moze bit nakon formata i reinstala, mislim da to nije velika tlaka posto 2 godine nisi nista napravio...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|