|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Problem s acer aspire 5920g laptopom - graficka?
imam problem koji se pojavio prije tjedan dana. samo odjednom, pocele su mi se pojavljivati plave "piknjice" po ekranu, i nekada kada bi normalno upalio racunalo samo odjednom bi mi izbacio jedan gadan bsod. updateao sam bios, obrisao drivere za graficku u safe modu i instalirao par razlicitih verzija, instalirao nove drivere za turbo memory, a kod jedne verzije drivera za graficku mi je cak i normalno radilo jedan dan, no kad sam navecer ugasio, ujutro je situacija opet bila ista. u safe modu mi se pojave samo na pocetku, i poslije ih vise nema. komp je acerov laptop 5920g, graficka je geforce 8600m gt sa 512mb ram. trenutno mi je u planu skrsiti vistu (sp1) i reinstalirati je u nadi da ce doci do promjene... a frend mi je rekao da je moguce da je problem u ramima od graficke (da je krepalo to), i da probam nabaviti ubuntu i pokrenuti je s cd-a, i da ako je tamo ok, onda nisu rami... ako imate ideja, vicite... procesor je 2.2ghz duo t7500, 800mhz fsb, 4ml2 cache, 2gb ddr-a, i ako jos sta treba napisem... piknjice u mraku: ![]() ![]() piknjice po danu: ![]() ![]() prokleti "11godinasekoristimwindowsimaineznamkadsamzadnjiputvidioovakopunoispisan" bsod: ![]() ![]() ako imate informacija, samo vicite. hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Probaj spojiti neki vanjski monitor za vga izlaz na laptopu. Ako i tamo bude takvih artefakata, očigledno je da je grafa komirana.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
evo samo da jos dodam da sam pokrenuo ubuntu preko cd-a i da sve normalno radi, bez onih piknjica... da skrsim vistu, stavim ubuntu (prvi put se susrecem s ovim pa bi moglo biti zabavno do bola), i stavim tiny xp? u biti, el mozda nekom sinulo sto bi moglo biti ako pod vistom normalno radi? kad sam brisao drivere koristio sam driver sweeper i pocistio sve... mozda negdje nesto... u biti, neznam, ako imate ideja... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|