Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.11.2008., 23:17   #1
the_bubi
Registered User

the_bubi's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Problem s acer aspire 5920g laptopom - graficka?

imam problem koji se pojavio prije tjedan dana. samo odjednom, pocele su mi se pojavljivati plave "piknjice" po ekranu, i nekada kada bi normalno upalio racunalo samo odjednom bi mi izbacio jedan gadan bsod.
updateao sam bios, obrisao drivere za graficku u safe modu i instalirao par razlicitih verzija, instalirao nove drivere za turbo memory, a kod jedne verzije drivera za graficku mi je cak i normalno radilo jedan dan, no kad sam navecer ugasio, ujutro je situacija opet bila ista. u safe modu mi se pojave samo na pocetku, i poslije ih vise nema.
komp je acerov laptop 5920g, graficka je geforce 8600m gt sa 512mb ram. trenutno mi je u planu skrsiti vistu (sp1) i reinstalirati je u nadi da ce doci do promjene... a frend mi je rekao da je moguce da je problem u ramima od graficke (da je krepalo to), i da probam nabaviti ubuntu i pokrenuti je s cd-a, i da ako je tamo ok, onda nisu rami... ako imate ideja, vicite...
procesor je 2.2ghz duo t7500, 800mhz fsb, 4ml2 cache, 2gb ddr-a, i ako jos sta treba napisem...

piknjice u mraku:

piknjice po danu:

prokleti "11godinasekoristimwindowsimaineznamkadsamzadnjiputvidioovakopunoispisan" bsod:

ako imate informacija, samo vicite. hvala unaprijed
the_bubi je offline   Reply With Quote
Staro 25.11.2008., 09:14   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Probaj spojiti neki vanjski monitor za vga izlaz na laptopu. Ako i tamo bude takvih artefakata, očigledno je da je grafa komirana.
Oglas

Oglas
Staro 25.11.2008., 14:10   #3
the_bubi
Registered User

the_bubi's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
evo samo da jos dodam da sam pokrenuo ubuntu preko cd-a i da sve normalno radi, bez onih piknjica... da skrsim vistu, stavim ubuntu (prvi put se susrecem s ovim pa bi moglo biti zabavno do bola), i stavim tiny xp? u biti, el mozda nekom sinulo sto bi moglo biti ako pod vistom normalno radi? kad sam brisao drivere koristio sam driver sweeper i pocistio sve... mozda negdje nesto... u biti, neznam, ako imate ideja...
the_bubi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno