Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.10.2008., 18:42   #1
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
(riješeno) Nepoznati hardware problem

Iam problem hardwareski pretpostavljam ali na žalost ne mogu pronaći krivca pa molim za pomoć.

Radi se o kompu:
CPU: Intel Pentium 4 540 3.2 GHz
MBO: Asus P5WD2
RAM: 3 Gb no name (2 keksa isti proizvodjac, 1 drugaciji)
GPU: Nvidia GeForce 6200 Turbo
HDD: Maxtor 6B200 200Gb SATA
Kuciste i napajanje: no name / nepoznato

Problem:
Problemi su poceli prilikom koristenja igra, te se igra (WoW) stalno rusila uz gresku da joj fali neki file tj da ne moze doci do njega.
Nakon friske instalacije windowsa prilikom instalacije SP2 se desi isto, javi da ne moze naci ili doci do odredjenog filea.

Nakon ponovnih instaliranih windoza, opet prilikom instalacija bilo kojeg programa dolazi, random do iste greske, ili da je file corupted ili da ne moze naci ili doci do filea.

Zadnje sto se pocelo desavati jest da kad radim Shut Down, onda se u pravilu sam restarta i kad se opet digne dodje poruka: The System has recover from sireous error....

Moja sumlja prvobitna je bila na DVD Rom, ali onda sam probao kopirati, odnosno instalirati programe preko mreze s drugih racunala, ali opet isto...

Druga sumlja je bilo disk, ali opet sam napravio s Seagatevoim diagnostic tool full check i kaze da je disk u redu, probao sam i s defaultnim Windows checkom ali opet nie nasao nista niti bed sectore.

Onda sam posumljao na Memoriju, te sam isprobavao s razlititim keksovima, to se pak pokazalo kao malo bolje, sada sam mogao instalirati programe bez problema, ali onda mi se poceo rusiti sam od sebe ili kod restartanja.

Jedino sto mi je jos preostalo je napajanje ali njega ne mogu isprobati jer neam drugo da zamjenim.

Nikako ne mogu dokuciti u cem bi mogo biti problem, tak da znam kak popraviti pa ako je netko imao slican problem nek javi, ili ako imate ideju sto bi moglo biti.

BTW testirao sam komp s 3D Markom, ali sve je radilo, po senzorima temperature su ok, a napajanja su malcice veca no sto bi morala bit (+3.3 je na +3.36, +5 je na 5.25, +12 je na +12.14)

TIA
Staro 31.10.2008., 18:49   #2
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Probaj sa drugim SATA kabelom, zamjeni memoriju, testiraj sve onda. To se meni događalo prilikom neuspjelog OCa!

Ako nije do toga ima šanse i da je matična u
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.11.2008., 13:05   #3
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
ETo rijesio sam stvar, (bar se nadam)
Izvadio sam nove kekse rama, te ostavio samo stari, originalni koji je bio u nutra.
Instaliro sve na novo, nove Win i pripadajuce programe, te nisam imao problema niti jednom koji su se prije pojavljivali.

Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno