|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
vreli R360...
frend ima R9800pro s R360 cipom i na njoj silencera rev. 3. problem je u tome sto mu graficka pod opterecenjem s otvorenim kucistem radi na 63 a sa zatvorenim na 68 stupnjeva. na kanti ima jedan usisni i jedan ispusni vent. u sobi je 23, silencer je na high. naravno nebi me diralo da igre ne stekaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Re: vreli R360...
Čime očitava temperaturu? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Jebo to čime čita temp ako igre štekaju. Rastavite još jednom sve to dolje pa nazad. Možda niste nešto dobro stavili. Ono 60 i kusur i nije neki bad za grafu ali opet s AS mislim da bi moglo to malo niže. Jeste sigurni u drivere i ostalo, da to nije problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Ma neka mu i izgori Radeonka al nek mi kaže čime čita... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ovak temperatura se mjeri iz jezgre (R360, jezgra za 9800XT) pomocu ati toola. inace instalirane su zadnje omege (isprobano i s starijim omegama i catalystima). naravno, svaki put sam ocistio s driver cleanerom. vec sam ga jedamput rastavio i stavio AS ceramiqe (sloj debljine papira). silencer je uvijek topao na dodir, cak i preko onog plasticnog oklopa. neznam vise kaj da mu radim osim da skinem njegov ventilator i plasticni oklop i stavim deltu da puse po njemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Vodokotlic je rjesenje : heheh.. Izgleda da si dobio istu grafulju kao ja.Osim sto meni steka tek poslije 412 mhz. Neznam zasto ali r360 je slabiji od r350 na ovim karticama. Vidio sam kod frenda powercolor 9800se 128 ram 256 bit klokanu na 450/405. Ehhhh...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Ako imaš R360 onda je komotno možeš modat biosom na 9800XT. Temperature koje si naveo su normalne za 9800-tke. Možda memorija nije uredu, pa reklamiraj karticu, ali prije svega probajte karticu u još nekom drugom kompu za svaki slučaj
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ispravite me ako sam u krivu ali zar nije da kod pregrijavanja GPU-a steka a kod pregrijavanja memorije se pokazuju artefakti. memorija inace ima jezeke na sebi po kojima puse ventilator. i sto je sa fast writesima? svaki put kad sam reinstalirao drivere mi se drugacije postavilo. jedamput je ukljuceno, jedamput nije...:confused: :confused: :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Prije koji dan sam kupio VGA silencer Rev. 3 u Linksu za svoj stari GF 3 Ti. Evo sto pise na ambalazi: Compatible with: -Boards based on Ati 9500-9800 (Pro, AWI, XT, SE) except 9800 XT -Boards based on Nvidia Geforce 3 Ti Mozda s razlogom nije za 9800 XT. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Zato što 9800XT ima drugačiji dizajn kartice i silencer ne paše
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
No ipak mislim da je 50 stupnjeva za R9800XT realno OK, jer je ATi pri izgradnji kartice posebno pazio na termalnu strukturu, zato je GPU na "samo" 412MHz pa se ne diže iznad 51 celzić ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
moja xt je ASUS-ova, tj ima 2 venta, i imao sam temp uvijek cca 40-41 za mem, a 44-45 za gpu. Onda sam ih skinuo i stafio 2 80mm vent( gore i dole), i dobio temp ispod 40 i za mem i za gpu. Onda klok grafulje do yaya, kasnije ću napisati koliko, dok dođem s posla. Uglavnom sa serijskih 6000 3dmarka03 došao sam na cca 7400. I tada su temp opet ošle na 41-45. sad sam naručio zalmanov pasivni i 2 120mm venta za njega pa ćemo onda vidjeti hehehehe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Evo danas sam dobio mail od jednog frenda u vezi toga. Kaze da je sapphire izgleda digao voltazu i nekako zakljucao da proc ne ide vise od 415 bez artefakta. Jedino rjesenje je voltmod. Spustanje voltaze. Kaze da to sapphire radi na 9800pro r360 128 mb,tj ovim novijim karticama. Inace MSI stavlja isti proc (r360) na svoje grafulje i sa biosom od gecube-a postize do 470/405. Sa prvom serijom sapphireovih grafulja sa r360 chipom postize clock od 440/390. Pozdrav |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|