|
![]() |
#1 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
(riješeno) Napajanje ili ?
Dakle kompjuter se ne pali uopće. Reko, teško no možda je otišao gumb ili kontakt, ili kabel, sve provjerio, probao drugo, no i dalje se ne pali, ništa, ni najmanje .. E sada mene zanima, je li pametno probati na živo, spojiti tj. upaliti napajanje preko pinova ? Se to može s novim napajanjima ?! Dakle TX 650 od Corsaira .. Zna li netko gdje mogu pronaći kako ga upaliti, ili zna li netko kako ga upaliti ?! Nemam dovoljno komponenti za te nove Intele, tako da ne mogu testirati komponentu po komponentu, počet ću zato od napajanja, pa ću već nekako testirati matičnu i ostalo, ali htio bih provjeriti nekako napajanje, bez drugih komponenti. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
za pokretanje napajanja, spoji crnu i zelenu zicu u srediti konektora (24 pinskog)... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Može se s novim napajanjima, pali ih se jednako kao stara... ![]() http://www.gideontech.com/content/articles/196/1
![]() |
#4 |
***2CROwded***
|
Da. Evo ovako. Kada spojim zelenu i crnu, cujem tk tk tk tk tk, ali ne pali se. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
***2CROwded***
|
Ovak, vent se vrti, dok to ide tktktktktktkkt, ali se i dalje ne pali ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Čekaj, koji se vent sad vrti ? Ovaj kaj si ga prištekao ili njegov (onaj u napajanju) ? Taj tktk sam i ja čuo, ali samo do trenutka kada nisam prištekao dodatan otpor (u vidu jednog 80mm ventilatora).
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Corsair ti neće radit brikanjem dok ne spojiš neki otpor na njega spoji vent ili tak neku glupost pa probaj
![]() |
#10 |
***2CROwded***
|
Dakle, spojio sam na napajanje VENT, evo i 2 komada, i dalje ide TKTKTKTKT .. Vrte se oba venta, ne punom brzinom, i ne pali ! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Crkao je, nosi ga ne reklamaciju... (Ako se ventovi na njega priključeni preko standardnog adaptera ne vrte punom brzinom znači da ne daje 12V na +12V liniji prema tome je RIP)
![]() |
#12 |
***2CROwded***
|
A i ako nije, neka ga testiraju, pa ću ako treba dio po dio nositi na servis . Haha. Samo se bojim da nije radi matične otišlo napajanje, pa da ne bi bilo kuršlusa sa novim napajanjem .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beskorisna bitanga...
|
Nebi rekao, Corsovi imaju SCP i niti kratki spoj ga nebi trebao ubit, veće pitanje je dal je ploča dobila po tintari od preniskog napona ali nadajmo se da nije...
![]() |
#14 |
***2CROwded***
|
A cuj, yedwy, i mene čudi da bi otišlo napajanje !? No ako ploća ne radi, morala bi bar paliti napajanje, što ne !? Mislim ako su spojeni hard disk, DVD, grafička, 3 venta, a gumb ne reagira, ne pali napajanje !? Očito nešto ne štima. E sada radi se o vrlo malom stanu, pa ja mislim da je možda veš-mašina povukla preveć struje ili nešto pa se to dogodilo, mislim ne znam, ali očito je nešto kihnulo. Računalo je normalno ugašeno, za 20 min nije htjelo upaliti, nema mi nikakve logike ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jesi li prije uključivanja napajanja odspojio sve s njega? Ako nisi, odspoji i spoji samo neki vent jer nije isključeno da ti neka komponenta radi kratki spoj.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
1. Ako napajanje ne daje dovoljno standby napona dio na ploči zadužen za paljenje nemože raditi, ergo - nema paljenja... 2. Ako ploča i pošalje signal za paljenje a PSU je pokvaren ne znači da će biti upaljen komp, ako je npr napona na +12V liniji 7V nemoguće je da se ssitem boota s tim... 3. Nevidim što bi bilo čudno napajanja iz Corsaira/seasonica isto tako crkavaju, zato i postoji garancija... ![]() Isto tako može i ne raditi ploča kao takva ali ploča nemože ubit Corsair PSU, tj bar nebi trebala... Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Isto imam jedan TV kji čeka glomazni, jedno večer ugašen oko 22h oko 1h te noći ga išao upalit i mrak na ekranu i samo zuji... Vjerujem da ti je jasno kamo ovo vodi... ![]() Neznam zašto se tolko grabiš da nije napajanje, ako ne vrti ventilatore kad su samo oni spojeni dok se brika na punim okretajima (a pretpostavka je da su isti spojeni na normalni 12V molex to fan adapter) očito je da je napon u podrumu, ako baš oćeš biti siguran uzmi multimetar pa izmjeri...
![]() |
![]() |
#17 |
***2CROwded***
|
Pa ja prepostavljam da je napajanje. I da, samo su ventovi spojeni, ništa drugo. I ne radi kako treba. Ok, možete lockat topic, ili pričekat da se javim, nakon što odfuram napajanje na servis i kada jave ... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|