Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 26.09.2008., 09:19   #1
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Datum registracije: May 2007
Pucanje veze, ISP? Torrent klijent? Modem?

Pozdrav, vise stvarno neznam sto napraviti u vezi pucanja veze kad je potpuno opterecena torrentima, to je katastrofa sto se dogada.

OS je Win xp sp3, nedavno friska instalacija (dogadalo se i sa starijom instalacijom), Torrent klijent je Vuze, zadnji, probao i sa utorrentom, i 1.7 i 1.8, ista stvar. Pocetkom godine kada sam uzeo flat, nije bilo problema, kada su se tocno pojavili stvarno neznam.

Zvana sluzba za korisnike (ISP je T com), prvi puta promijenjen splitter i kablovi od uticnice do splittera i od splittera do modema. Ista stvar se nastavlja. Nakon toga sam promijenio T comov Zyxel za Linksys Wag 200g, stvar se ponavlja. Promijenio sam kabel od tavana do uticnice, nema promjene.
Maknuo ogranicenje poluotvorenih veza u tcpip, ne pomaze.

Zvana ponovno sluzba za korisnike, zovu kasnije mi smo nesto rijesili, ne pomaze.

Podaci: namjestena je fiksna IP adresa, port forwarding napravljen i radi (port je 60000)
Postavke klijenta: download limit: unlimited, upload: 19 (T com 2/256); max connections globaly: 75, per torrent 30, max. active torrents:3, 2 downloading. Probane su default postavke i jednog i drugog klijenta, nista, pa spustano do ovoga, neznam da probam jos manji broj konekcija, ali i ovo ne bi smjelo raditi probleme

Ukoliko veza nije opterecena, spajanje je normalno, prekid svakih 24h.

Slike spajanja, konfiguracije modema i status adsl-a:

CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
ti.le je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2008., 09:25   #2
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Meni je u zg isto nonstop pucala veza na dlinku,riješio sam to promjenom firmwirea,pokušaj i ti stavit od proizvođača ako ne koristiš maxTV,jer tcom sjebe rutere sa tim svojim firmwireom.Probaj smanjit broj konekcija po torrentu,i broj upload slotova.Otkad sam u brodu,mrcvarim ga stalno s torrentima,veza nije pukla ni jednom.Dosta ti uloge odigra i kvaliteta parice,ali tu nažalost ne možeš ništa učinit.
žile je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.09.2008., 09:29   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Poznato torent s * * * e, nema tu pomoći. Smanjuj još max br. istovremenih konekcija i bandwith (u oba smjera).

@žile
Pozornije čitaj, čoek "vozi" wag200g, dakle ne T-Koma router.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2008., 09:36   #4
žile
Banned

žile's Avatar

Da,previdio sam to
Al i dalje sam ga uputio u pravom smjeru.
U biti,nvm,tko god bude čitao,da zna da je i fw moguće riješenje problema.
Staro 26.09.2008., 09:41   #5
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Heh, ako "srezem" up, tko ce onda imati neki posten ratio . U wag-u je zadnji firmware koji ima za njega. Jel to T Com ima prste u svemu tome? Jer ako Linksys nemoze zvakati 75 konekcija...
Trenutno je max upload slots per torrent 3

A prema podacima sa modema, ja bi trebao imati izvrsnu paricu...
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO
Staro 26.09.2008., 09:47   #6
žile
Banned

žile's Avatar

Up je meni 64 na toj vezi pa ne puca
A jbg,smanji broj konekcija pa vidi.
Staro 26.09.2008., 10:00   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prvo je važna kvaliteta tel. parice o kojoj ovisi kvaliteta i brzina veze.
Drugo su uređaji na oba "kraja" veze.
Treće, lako moguće da T-Koma djelomićno ima prste u tome ali to neće nikad priznat.
Uostalom je poznat slučaj čoeka koji je uzeo flat, dobru brzinu i imao promet puste Gb (i to uredno plaćao) a oni ga htjeli isključit jer kao on nema pravo na to, trla brla, . . . bojali se da ne postane mali ISP, mislim sramota.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2008., 11:18   #8
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja imam cca 250-300GB mjesečno isto je 2mbit i torrenti se dosta slabije kače u zadnje vrijeme nego što su se prije ali neznam jel to problem seedera/peerova, t-coma ili nečeg trećeg ali opet ja imam 150-190kb kad sam na XPu na visti je to ipak teže postić i moraš stvarno imati sreće jer puno teže nalazi izvor za skidat iako je naoko jednako tweakana i složena u njoj jednostavno nešto ne valja s mrežom kod p2p uporabe...

Inače ja imam d-link iz siga i bez problema 600konekcija ide preko njega bez pucanja, više od toga je već lila i zna odletit ali 600ak može podnjeti (govorim o postavkama u utorrrentu ne o broju koje ostvaruje naravno jer tu rjetko kad imaš više od 200ak otvoreno) tak da nebi trebalo s tim bit problema na bilo kojem ADSL 2 routeru, prije će bit da veza ne valja kao takva...
Staro 26.09.2008., 12:50   #9
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Meni doma radi sve ok, kod ženske dok igram wow stalno puca..moš ga jebat kada je instalacija od HT-a stara kao i piramide..
Staro 26.09.2008., 14:44   #10
m&n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Prvo pozdrav svima nakon dugog vremena izbivanja sa ovog foruma. al eto da se nadovezem na temu mozda pomogne mozde ne.

Ovako prije tocno 1 godine uzeo sam u zagrebu t-com flat 2mbita. Pucala mi veza 2-3 puta dnevno to nije bilo tako strasno. Al nije mi bilo dovoljno 2 mbita radi nekih razloga , povecao sam na 8mbita prvih 1 sat je sve radilo super dalje je bilo pucanje veze svake minute. ukljucili mi 8mbita iako su znali da mi parica nemoze podrzat brzinu tako su mi bar rekli da nemoze. zatim sam vratio na 2 mbita opet sve po starom. Prije par mjeseci narucio sam maxtv. I eto skuzio sam da mi sa 2mbita zna nekad pocet skdat sa 400kb/s ubrzo se stabilizira na standarnih 200 - 210 kb/s i neznam jel to normalno il ne. E eto prekojucer sam opet podignu brzinu na 8mbita. Jucer mi je stavili. 3 sata je radilo bez pucanja veze i kada sam skidao sa bit torrenta jednom mi pukla veza. Zatim je opet radilo oko 3 sata pa je onda 2 puta za redom pukla veza. I eto do sada mi nije opet pukla veza nekih 12 sati vec. E sada se ja pitam jel to moze bit do modema jel koristim onaj njihov d-link. Neznam stvarno ako bi pomoglo mjenjanje modema rado bih ga promjenio jer kada mi pukne veza moram restartat modem to jest izvadit iz štroma adapter da bi opet imao vezu. Znaci ako ostavim torrente doma da se skidaju odem nekuda ako pukne veza nema skidanja a to ne zelim. hvala unaprijed
m&n je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 26.09.2008., 17:31   #11
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

Hm, danas u cca 12:50 stavio na skidanje nest od 13 GB i od onda je veza pukla 2x, u 16:40 i 17:00. Ova dolje ogranicenja u bandwithu je dostizao.

Skidao sam sa utorrentom 1.8 i sljedecim postavkama:
max upload: 17,
max download:180,
global maximum of connections: 60, per torrent: 20,
upload slots per torrent:2
max number of active torrents: 3, max 2 downloading

Sad im idem opet prijaviti kvar, ako ima netko jos neku ideju, samo naprijed...
Staro 27.09.2008., 00:38   #12
alan_poh
Premium

Datum registracije: Aug 2008
meni je veza stalno pucala sa d-linkom, sa zyxelom itd....odkad sam stavio thomson speedtocuh....torrente skidam stalno....maxtv mi radi bez pucanja (slika ne puca, veza se nije prekinula već 10-tak dana, a prije stalno), internet knekcija se prekine samo standardnih 24 sata...da razmisliš o tome da probaš taj router?
alan_poh je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 00:46   #13
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
I meni su se odnedavno poceli javljati problemi.
Prilikom downloada torrenta, browsanje je gotovo nemoguće te iznimno sporo, uz par uključenih torrenta na ~200kbps dl/25kbps ul browsanje umire iako imam 8mb vezu.

Iako skidanje torrenta najvećom brzinom funkcionira dobro (cca 820kbps), te speedtest prijavljuje regularnu brzinu.
Staro 27.09.2008., 08:52   #14
ti.le
[CTN]Mr.Ti
Moj komp

ti.le's Avatar

koliko oni novaca u slobodnoj prodaji traze za modem je pljacka, a novi ugovor s njima potpisati ne zelim, iako nemam alternative. Jos mi nije niti sadasnji ugovor istekao.

Nego, sinoc ugasio torrent, i nabacio na skidanje nekih 7 GB klasicno s neta (4 distre linuxa, par demo igara, par free igara), i stavio na uplaod na skydrive 1,7 GB, i gledam jutros veza nije pukla!!!
Znaci bas je torrenti ruse...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno