|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
(riješeno) IDE-disk i pržilica
Evo imam jedan problem koji nemogu nikako riješiti, na novoj matičnoj ploči od gigabyte imam samo jedan IDE slot, znači mogu prikopčat samo jedan IDE kabel, kupio sam novi hdd koji sam spojio preko sata, e sada bih htio spojiti stari pata hdd i pržilicu na taj jedan ide kabel, ali problem je što kad spojim pržilicu i pata disk nikako mi komp ne prepoznaje obadvoje nego samo disk ili pržilicu, pokušao sam sve moguće kombinacije sa master i slave ali uvijek mi samo prepozna jedno od to dvoje, nikako obadvoje....pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Jesi probao sa CS (cable select)? Al ajmo samo da utvrdimo: Disk si stavio na Master (MS) CDRW si stavio na Slave (SL) Spojio si kablom ispravnom orjentacijom ploča -------------------disk------cdrw I ako u BIOS-u nije master ili slave disablan na tom kanalu (al valjda nije jel se meni na gigabyte svaki put sam enabla kad se nesto radi...)... I prepozna samo jedno? Ako da, probaj CS. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Kad smo već kod toga orjentacija ti nije ispravna jer je terminalni konektor Master a centralni je slave dakle da bi ovo kaj si nacrtao bilo ispravna orjentacija CD bi morao biti master a hard slave... Inače neki hardovi imaju drugu postavku jumpera kad su "single master" i drugu kad su "master with slave" tako da treba na shemi na disku pogledati koji je položaj točno za koji slučaj, onda ima diskova koji imaju poseban položaj za "single HDD" (dakle kad su jedini hard u stroju) a drugi kad ih ima više i neznam kako se to ponaša u kombinaciji sa SATA (IDE mod na istome naravno) pa i to treba provjerit...
![]() |
#5 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Selim temu na probleme jer tamo pripada.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Problem riješen stavljanjem na opciju cs, hvala na pomoći...pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Naravno da jumperi imaju prednost pri određivanju i da ih možeš postaviti kako oćeš - ali kad je već rekao da budu u "ispravnoj orjentaciji" onda nek se zna da je sredina slave, a kraj master i da je to onda "ispravna orjentacija" kad se već govori o tome kako sistem vidi uređaje kad su na CS modu jer kako si i sam primjetio ovdje to ionako nema veze...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|