|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
Nas
Ljudi imam jedan problem. Kupio sam NAS External Hard Drive i pošto nemam iskustva sa slaganjem mreznih diskova trebao bi pomoc. Kad ga spojim u mrezu uopce ga ne vidim. Malo sam se interesiro i bilo je svakakvih odgovora. jedan realan je bio da bi trebo jednom racunalu dati ip adresu u njegovom (NAS-ovom) rangeu te onda pristupip administracijskom sucelju i konfigurirat ga. Kako da to napravim, nikako da skuzim kako mu uc u admin sucelje. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Imaš i još jedan problem, ne valja ti link ![]() Općenito, administracijskom sučelju pristupaš preko browsera (upišeš IP adresu NAS-a). NAS vjerojatno ima neku default IP adresu (trebalo bi biti u manualu). Također, moguće je da ima i svoj DNS pa ga možeš spojiti direktno na PC i pustiti da mu NAS dodijeli IP iz svog rangea. Uz model NAS-a, dobro bi bilo da navedeš i ostatak mreže da ti se može konkretno odgovoriti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
NAS je Verbatimov i ima svoj DHCP ali kad ga spojim direktno na racunalo opet se nista ne dogada...znam da pristupam preko browsera ali koji mu je IP?nigdje ne pise a kad ga spojim direktno na komp ista stvar mi je ko kad ga i stavim na switch, ko da nisam nista ni prikljucio... Što se tice opreme, mali je ured, 1 komp, 2 laptopa i 2 printera, spojena su preko Planetovog switcha na d-linkov router.Sve fino radi i sad samo jos trebam slozit NAS za backup ali nikako da skuzim kako to napraviti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
I šta kaže manual ? Samo nemoj reći da ga nisi dobio, makar jedan cd ? "NAS je Verbatimov", jel problem okrenit škatulu naopako i pročitat te ovdje napisat punu oznaku ? Support stranica proizvođača ? To je valjda ovaj, Network Storage Guide - User Guide koji se "nemože" naći, ako se radi o MediaShare™ Home Network Server ovo je njegov User Guide. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
rijeseno, spojio sam ga direktno na racunalo i u internet pregledniku ukuco \\verbatimnas i uso u sucelj...hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|