|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
koliki vam je max clock na 9600xt bez artefakata
ja imam sapphire 9600xt 256mb sa oriđiđi kulerom sam dobio stabilni clock na 594/337 bez ikakvih artefakata probano u nfs:u, ut2k4 i far cry-u i testirano sa omeginim artifact testerom
![]() |
#2 |
Premium
|
Instaliraj ATITool pa onda probaj koliki ti je max za Core i Memorju. Meni nakon 15min za Core:530 i 15min za Memoriju:375. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
radi bez artefakata, ne grije se previše max 52 C ali se nakon nekog vremena komp srusi tj graficka vise ne moze davati sliku i javlja da provjerim da li je monitor spojen s grafičkm i poslije reseta radi normalno zato sam spustio clock sa vodenim bi isla preko 600 i to stabilno
![]() |
#4 |
Premium
|
Dobro ti se kloka, pa kupi si VGA Silencer i temperatura će ti ići dosta dole. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Resistance is futile
|
Ola! Evo i mene i moje grafulje. Kao sto se vidi iz siga, montirao sam na nju Zalmanov heatpipe i rabio sam AS ceramique pastu. Bez obzira sto pise u sigu za clock, trenutno ju drzim na 600/339 (678). Ipak su velike vrucine pa joj necu mast vaditi ![]() postaje nastabilna. Fora je da pod tog Zalmana mi ne stanu pasivnjaci za memoriju, pa najvise ide do 345 i onda rikava, moram smisliti nesto, kako da ih montiram. Inace vise preferiram Catalayst drivere, ne znam zasto, ali iz navike ne odustajem od njih. @ Gile Na koju foru tebi ide mem na 375 :confused: Ako se samo oslanjas sa podatke iz tog programcica, to ti je zaqurac. Ne vjeruj tome. Ako kojim slucajem imas Saphirovu, uz nju dobijes RedLine programcic za dizanje freqvi, a za testiranje rabi, 3Dmark, Aquamark ili nesto slicno. Uopce nije biran skor koji postignes, nego s time provjeravas stabilnost grafe na viskoim freqvama. Imao sam i ja taj ATItool, pa mi je bacao gluposti, da mi se moze klokati u nebesa, a pouzdano znamo da to nije tako. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Nisam ni ja prije vjerovao tom programu dok jednom dok sam igrao FarCry Demo nisam primjetio artifakte i to od GPU-a , pa sam instalirao ATITool i pustio ga da traži frekvu, i više nema artifakta.Memorija mi sa bilo kojim programom ide do 375(750)MHZ-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Resistance is futile
|
OK, ali zasto ti je onda tako mala freqva GPUa? Pa ako si uspio toliko dici mem, sto to koci kod GPUa? Kod mene on ide puno lakse gore nego mem. Citao sam da si se igrao sa latencijama mem na grafulji. Daj objasni kako i sta si tocno napravio. Koliki su dobici. Ja imam Samsunga 3.2 ako se dobro sjecam, neda mi se sad ici gledati cipove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Imao sam i ja Sapphire 9600XT i gpu je išao do 575MHz-a, a memorija do 340 i to kada je bilo jako hladno u sobi. Neznam zašto mi se tako malo kloka gpu. Dok sam se zezao sa tim postavkama skinuo sam se bios-e od 9600XT kartica i primjetio sam sa Sapphire ima RAS Latency:8 ,a moja ima RAS Latency:9. I kada sam stavio RAS Latency:8 memorija je max išla do 344 MHz-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Resistance is futile
|
Daj napisi od kud si skidao biose ua 9600XT. Drugim rijecima, zelis reci da trebam dignuti RAS sa 8 na 9 i da se mem onda moci ici na vise freqve? I sad ono pitanje, je li bolje da je mem na nizim freqvama i agresivnijim tajminzima ili obrnuto, visi takt, a laganiji tajminzi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Biose sam skidao sa www.ocfaq.com E upravo to digni sa 8 na 9. Mjenjaj ove postavke:tRAS, MemRR, tRFC, tRBS, tERST, tQSREQ. Sa ostalim postavkama nečeš moći malo više dignuti memoriju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Resistance is futile
|
Nasao sam na toj stranici BIOS za svoju grafu, ali daj mi sada reci, je li to oriđiđi bios, tipa backup, ili je to ves modani koji moram upucati. Nisam nikakda radi flash biosa na grafulji pa sam po tome pitanju tu laik. Ajde jednostavnim i kratkim recenicama objasni sto treba raditi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Skini ovo Flasher+Floppy2.37 i s time napraviš disketu s kojom flashas bios. Restartaj komp i kada ti se učita taj program sa diskete upišeš flashrom -s 0 backup.rom (0-nula) i dobiti ćeš orginalni bios od tvoje grafičke. Kada promjeniš postavke u Rabitu, snimi bios kao new na disketu gdje ti je taj program za flashanje. Onda restartaj računalo i učitaj program sa diskete i upiši: flashrom -p 0 new.rom (0-nula). I to je ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Resistance is futile
|
Thnx man : cheers2 Budem se poigrao sa time kad nađem malo slobodnog vremena pa javim kako je prošlo ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|