|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Teški problem
Kao što znate prije sam imao topic o tome da pod Vistom ne mogu učitati većinu stranica kad sam spojen na internet. no to sad nije važno, sad sam opet na XP-u. Imam Kasda modem već preko godinu dana i nikad nisam imao problema do prije par tjedana kada svako malo ne mogu učitati apsolutno ništa, niti jednu stranicu niti torrent, ništa unatoč činjenici da sam spojen na internet, a također ne prikazuje ni nikakvu standardnu grešku kad se stranica ne može učitati, jednostavno prazni browser prozor. Zvao sam više puta T-com službu, probao sam resetiranjem, ručnim unosom adresa pod LAN postavke ali ništa trajno ne rješava ovaj problem. Jedini siguran način da ponovno mogu učitati bilo koju stranicu je da resetiram računalo, al to potraje samo nekoliko sati dok se opet mogućnost spajanja na internet ne ugasi. Znači ja sam uvijek spojen na internet, samo se redovito dešava da se na ništa ne mogu spojiti, kao da nisam spojen. Jednom su mi u T-com službi rekli da mi je Kasda modem podešen po defaultu kao router(nije mi jasno značenje toga budući da na Kasdi piše "adsl router"), spojen je na računalo preko LAN kabela koji je spojen na mrežnu karticu. Primjetio sam da na modemu postoji i USB utor, da li bi možda rješenje bilo da umjesto da je modem spojen preko LAN kartice da je spojen preko USB-a? Ili bilo kakvo rješenje imate, jer ovaj problem mi poništava flat rate ADSL pretplatu. Zadnje izmijenjeno od: Uniks. 27.02.2008. u 17:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
I ako nema rješenja koji modem bi preporučili da se kupi koji mi neće stvarati nikakve probleme? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kasda po defaultu NIJE u router modu već u bridge modu (za detalje vidi 'Sve o ADSL-u' na vrhu ovog podforuma). Inače, dotični zna raditi probleme u router modu (blesiranje, zamrzavanje,...). Isto važi i sa D-Link 584T. Imao sam 2 Kasde, obe u bridge modu i nikad nisam imao problema s njima. Po meni, nabavi neki polovni Siemens ili Zyxel ili D-Link 684T (sa wlan-om). Ovih dana sam na Tržnici vidio par komada po cijenama oko 200kn. Da li si probao neki drugi modem na svojoj adsl liniji? Tek toliko da otkloniš liniju kao problem.
![]() |
#4 |
Premium
|
oni su mi rekli da vide da je kasda u router modu, znači ako stavim u bridge mod bi trebalo stalno raditi, a što sa usb-om? linija sigurno nije problem http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=96795 po ovom ispada da router mod uzrokuje probleme a meni to uopće ne treba jer imam jedno računalo, nije mi uopće jasno zašto je u router modu, kako da ga konfiguriram da više nije u tom modu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Veza preko UTP kabela (LAN) je bolja i manje opterećuje sistem od usb veze te nisu pootrebni nikakvi driveri pri tome (za razliku od usb veze router-komp). Najlakše ti ga je staviti u bridge mode tako da mu resetiraš postavke. Reset se radi tako da uguraš nešto tanko u rupicu sa zadnje strane uređaja. Mislim da bi uređaj trebao biti uključen kad to radiš (baci oko u manual). Kada se vrati na defaultne postavke, jednostavno napraviš novu vezu preko 'Add New Connection' wizarda u 'Network Connections'-ima. Vodi računa da u wizardu staviš da se radi o 'Broadband connection that requires password...'
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=99187 evo pogledaj prvi post. Isto Kasda router imam i indentican problem samo sto je moj u bridge modu. Ti trebas restart, a ja trebam disconnect pa opet connect da bi bilo dobro... Potpuno isti problem veza ne pukne nego ostane spojena al nemogu nista na netu... Valjda ce se naci neko rjesenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Gledajte, Kasda je zadnje smeće od routera i najbolje što možete napraviti da si olakšate život je da si nabavite drugi uređaj.
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Imao sam prije kasdu i uvijek je nesto zaje*avala...ja bacija kasdu u smece i otiša kupit onaj simens se555 ili tako nesto...ugl nikad problema sa njim...nikad u zadnjih 1,5 godinu nisan resetira router ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
Uniks i Sinisa666, predlažem vam sljedeće: provjerite da li imate garanciju još na Kasdu ako imate, nazovite SZK T-Coma i opišite problem isto kao i ovdje na forumu i svaki normalni agent će vam prijavit smetnju ako im kažete da ste probali već sa upisom DNS-ova i resetiranjem modema kad prijavite smetnju, možete očekivat jednu od dvije stvari: 1. doći će vam zamjenit router, ili 2. petljat će na centrali i pokušat riješit ako ne riješe preporučio bi ovo što su pripomenuli coconut i t3chno b0y, dakle kupovina novog routera koji nije kasda
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
sad sam maknuo kasdu jer stvarno više nikakve koristi od toga pa sam uključio stari zyxel, za sad sve radi, konfigurirao sam ga na bridge. Ali sjećam se da sam imao problema s njim u vezi Azureusa, nije prošao NAT test, da li netko ima tablicu sa vrijednostima da prođe Azureusov NAT test? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Nešto mi nije u redu sa Azureusom sad kad sam promijenio s Kasde na Zyxel, prije mi je u prosjeku bila brzina 60KB a sad nejde preko 10 u skidanju istih fajlova. Da li je netko uredio Zyxelove opcije tako da nema problema s Azureusom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Imao si zyxel - a a mučio se sa Kasdom??? Ovo je posebna kategorija mazohizma. Ako je zyxel u Bridge mode nebi smjelo biti ikakvih problema jer tada nema routinga, nata, . . . šta bi moglo blokirat promet. Samo ime moda rada kaže, Bridge = Most između ADSL - a i kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
imam i ja sličan al ne isti problem pa cu stavit na ovu temu da ne otvaram jer vjerojatno ima slična, ovako: u visti kad otvorim neku stranicu svakih 5 min se događa da moram negdje 50-ak puta stisnut refresh da bi učitao stranicu, ni je problem u routeru nego firefox jednostavno kao da ne želi ni krenut učitavat stranicu, dok je na drugom računalu koje je na tom modemu sve u redu u isto vrijeme ali ima XP?? problem stvarno jako iritira pa ako može ko pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Silent killer
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Inače problem ove teme je riješen, ako se stavljanje drugog modema može zvati rješenje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Imam i ja slicnih problema. Imam izlaza na internet preko drugog kompa koji su spojeni LAN-om. Kada se spojim na net nezeli mi nista ucitati, niti jednu stranicu. Tada moram doskonektirati LAN vezu i ponovo ju osposobiti tek tada radi. Nakon nekog vremena ako hocu na net opet se moram odspojiti i ponovno spojiti da bi mi ocitavao stranice na netu. Nije mi se to prije dogadjalo dok nisam spojio kopirni (mogucnost printera i skenera) na svoj komp.!
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
Rjeseno je vec prije 5 dana al sam imao ban tak da nisam mogao napisat. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
networking wannabe guru
Datum registracije: Sep 2002
|
vjerojatno moras napravit portforwarding odgovarajućih portova za wc3
Quotation from the Bhagavad Gita famously quoted by J. Robert Oppenheimer upon witnessing the detonation of the first atomic bomb. Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon. "Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone." |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
Bok ljudi vidim da tu ima dosta problema sa adsl-om i ovi tzv. routerima, naime ja imam zyxel p660HW-D3 koji radi u router modu (prek wirelesa), T-comov i kad upalim torrente da mi se skidaju nakon nekog vremena mi se izgubi internet konekcija, a nekada mi se internet konekcija sama od sebe izgubi, tj. ne mogu otvorit ni jednu internet stranicu, a torrenti normalno i dalje rade. I jos mi se msn iskopca pa kad ga probam ukljucit javlja mi gresku "key ports". Pa me zanima zna li itko zbog čega se to događa? Ima li kakvo rješenje ovog problema osim da moram resetirat komp? kod mene je jedino rješenje da resetiram laptop i onda mi sve radi neko vrijeme, a zanima me ima li kakvo drugo rješenje to mi se događa tu na laptopu na kojem imam vistu, a na kompu na kojem imam xp nisam probao, radi li sve dok skidam prek torrenta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2008
|
Iste probleme imam i ja na Thomsonu St 780. Zadnji primjer od sinoć - imam flat i ostavio sam da mi se skida film a kad sam se jutros probudio sve lampice na routeru su radile a interneta jednostavno nije bilo. Jedino riješenje mi je svaki puta ugasit pa upalit router a onda se svi oni portovi koje sam otvorio na njemu poremete a da ne govorim kako je ne moguće iskoristit FLat ukoliko stalno neki vrag se prekida a to se meni događa. Poludio sam već. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
evo sad sam još vidio na mom zyxelu svijetle portovi 1 i 3 iako ništa nije uštekano u njih ima li tko kakav prijedlog? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|