Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.08.2008., 02:20   #1
_Matija_
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Problem s BOOTanjem, E8400

Dakle ovako...

Nova masina sa Asrock 4core1600TW p35 ploca i e8400 proc.

Pri bootanju cujem 2 visoka i 7 malo nizih beepova.

AMIBIOS beep error tablica kaze

2 short Memory parity error A memory parity error has occurred in the first 64K of RAM. The RAM IC is probably bad

7 short Virtual mode processor exception error The CPU has generated an exception error because of a fault in the CPU or motherboard circuitry

Isprobao sam svaki DDR2 ram posebno u razlicitim slotovima uvjek isto. Proc radi na 40-50 stupnjeva tj tako kaze bios i to mi se cini normalno.

nekad se boota do kraja ali se restarta kad ga pukne, nekad se pri bootanju par puta sam restarta.

Dali itko ima ikakvu ideju prije nego se dodem zaliti u ducan u ponedjeljak..

provjerio sam sve kak je spojeno i kako sam sam spajao cini se ok..neznam uopce sto bi napisao a da nisam probao i stvarno nemam vise ideje pa molim pomoc ako itko ima kakvu ideju.

Pozz
_Matija_ je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 04:32   #2
Func
Premium
Moj komp

Func's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
To je ono smeće od ploče s kojom možeš kombinirati DDR2 i DDR3 memoriju? Uzmi knjižicu i pogledaj u koje slotove trebaš gurnuti memoriju. Moguće je da poloča nije baš kompatibilna sa tvojom memorijom. U tom slučaju poigraj se sa SPD postavkana. Pomoglo bi da kažeš o kojoj se memoriji radi.
Oglas

Oglas
Staro 02.08.2008., 06:28   #3
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Uh, ako sto mrzim to su ti hibrid mutanti od ploca sa 2 vrste rama. Nabavi od nekog drljavi Kingmax i bootaj s njim, ako s njim ne radi, onda stvarno ne znam s cime ce.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 18:28   #4
_Matija_
Registered User

Datum registracije: Nov 2007
Dobro sam umetnuo memoriju. Napunio sam sva 4 slota za DDR2 memoriju. To nisam fulao.

Hehe cak i imam kingmax doma.

Imam 2 puta po gigu Kingmaxa na 1066 i 2 puta po gigu Cruciala balistix na 1066.

Probao sam sa svakom plocicom memorije zasebno i uvjek se isto javlja i isto zvoni..

Zanimljivo je to da zvoni samo kada se komp pali ali ne i kada ga resetiram tj kada se boota nakon restarta....
_Matija_ je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno