Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.08.2008., 23:19   #1
Anunnaki
kak sam si zgodan !
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
x1950xt problem

Dakle vlasnik sam spomenute grafe i u zadnje vrijeme se počela nekontrolirano zagrijavat ( prepostavljam da joj je došlo vrijeme smrti jer već traje 1 god i to svaki dan po par sati ) i na idle-u mi se temp. popne i do 60-70 stupnjeva, a kod igri i do 100 i nešto. Očigledno se i vent sjebo jer mi ne radi ako ga ne podesim sa ATI tool, ak ovaj program nije uključen onda mi se niti fan na grafi nezna uključit ... već me je sasvim jasno da je vrijeme za novu grafu ili eventualno novi vent ( jer trenutno nemam previše para za novu grafu a želja mi je 4870 ).. Ono kaj me zanima je koja je razlika između recimo 40% venta i 100% venta, dal kad je na 100% troši više struje ili snage i kolko više ? I šta mi se više isplati, novi vent ili nova grafulja ?

Nub pitanje al bolje pitat nego ići prčkat po svemu i svačemu kak sam do sad radio ( rezultati krajnje eksplozivni )
Anunnaki je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 00:51   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Pa ako grafa radi i dalje ok zasto bi je mjenjao osim ako bas ne zelis vise tu grafu..Otvori case i vidi sta je s tim ventom na grafi ako je zaribao od prasine pocisti pa vidi je li sljaka i kakve su temp. ako ne bude ok stavi neki vent da puse po njoj ili kupis cooler http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/395
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.08.2008., 01:00   #3
mislav_os
freak
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Pa ak je na 100%,ne trosi on nznm ni ja kolko vise struje,sam ti drzi na 100%,iako ce ti sluh otic,al ajd,sve za grafu :P

mislav_os je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 06:30   #4
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Pa ako grafa radi i dalje ok zasto bi je mjenjao osim ako bas ne zelis vise tu grafu..Otvori case i vidi sta je s tim ventom na grafi ako je zaribao od prasine pocisti pa vidi je li sljaka i kakve su temp. ako ne bude ok stavi neki vent da puse po njoj ili kupis cooler http://www.hardveraj.hr/shop/product...roducts_id/395
Da, samo ce mu za X1950XT trebati i turbo moduli za S1 ili jos 2 120mm venta jer se to cudo grije kao ludo za razliku od novijeg X1950Pro...potpuno neisplatljiva investicija, bolje je kupiti rabljenu HD3850 za cca 450-500kn i ima duplo brzu VGA karticu od ove.
Dizel je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 10:10   #5
Matebaron
Premium
Moj komp

Matebaron's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Da, samo ce mu za X1950XT trebati i turbo moduli za S1 ili jos 2 120mm venta jer se to cudo grije kao ludo za razliku od novijeg X1950Pro...potpuno neisplatljiva investicija, bolje je kupiti rabljenu HD3850 za cca 450-500kn i ima duplo brzu VGA karticu od ove.
Duplo bržu? Rekao bih prije oko 30% u prosjeku, a s AA i manje.
Treba taj ventilator skinuti i propuhati, malo strojnog ulja ili WD40 i to je to
Matebaron je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 10:37   #6
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor Matebaron Pregled postova
Duplo bržu? Rekao bih prije oko 30% u prosjeku, a s AA i manje.
Treba taj ventilator skinuti i propuhati, malo strojnog ulja ili WD40 i to je to
kojih 30%, duplo je brža, ak ne i još brža
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 12:56   #7
Anunnaki
kak sam si zgodan !
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
Ok idem ju sad razmontirat pa ću javiti kakvi budu rezultati. Sad je u idle-u temp. 72°C. Opće me strah upalit neku jaču igru...
Anunnaki je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno