Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.08.2008., 00:02   #1
bezbrizan
Premium

bezbrizan's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
ATI Hybrid Graphics

Dragi moji eksperti pozdravljam Vas.
Rijetko se ili nikako oglašavam,ali zato uredno godinama čitam teme i tisuće postova na ovom forumu.
Kupio sam i sastavio Gigabyte MA78G-DS3H ploču ,sa DualCore 2.500 procesorom koji me privukao zbog mizernih 45w potrošnje.
Nema potrebe da navodim ostale komponente u kućištu, nego da pređem na bit.
Pošto se ne namjeravam igrati,a vrlo skoro bih mogao kupiti Full HD tv prijemnik,ovo mi se učinilo idealnom opcijom.
Instalirana je vista jer znam da Hybrid ne fercera na xp-u, odem danas i kupim
HD3450 (256mb) da makar malo ubrzam perfomanse i iskoristim tu novu Ati-jevu foru na 780 chipsetu. Nećeš ti cijene HD3450, 202kn.
Piknem ja nju, kresnem stroj i samo se pojavi od catalysta prozorčić koji kaže da sam sada u crossfire-u.
Volio bih da se jave korisnici ove simpatične hibridne grafike te da podijelimo dojmove, jer očito nemam problema,ali mi neke stvari nisu jasne.

1. Zašto mi i dalje od sistemske memorije posuđuje 256mb,a neće sada da koristi 256mb (također ddr2) sa ubačene kartice.
2. Trebao bih imati po papirima te tehnologije sliku na 4 monitora (2 izlaza na ovoj 3450 i 2 na integriranoj) Kada prebacujem kabel od monitora nema slike na svim monitorskim sučeljima.
3. Bios je više nego jasan...Ima opcija, hoćeš sliku sa onborda, hoćeš sa zasebne pciex kartice ili pgc (mislim da je to zajedničko),

Bilo bi super da se javi netko tko već u velike gleda .mkv na svom velikom tv-u putem HDMI konekcije. (sa ovim procom .mkv zauzima proc 40%, to je normalno,jer grafa tu ne može ništa,ali sutra će ova integrirana po papirima super u potpunosti sama peglad BR-discove. Šteta ,puni smo .mkv-a)

Evo malo sam snimio ploču pa pogledajte:
http://www.youtube.com/watch?v=eUnh9oh4xsQhttp://www.youtube.com/watch?v=eUnh9oh4xsQ

I za kraj...nigdje se u Visti ne spominje dodana hd3450 i ta Hybrid Graphics opcija.
Služio sam se tražilicom i bilo bi mi žao ako se negdje vodi ovakvo pitanje,a ja pokrećem novu temu.
Hvala što ste se mučili pročitat ovu kobasicu od texta.
bezbrizan je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 00:12   #2
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Uskoro bi trebala stići DS2H sa 128MB DDR3 sideport memorije.

Imaš u BIOSu koliko želiš da ti memorije koristi - pa probaj tamo isključiti (ako je uopće moguće) - tebi je vjerojatno na AUTO.
flajpan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.08.2008., 00:16   #3
bezbrizan
Premium

bezbrizan's Avatar

Tako je, stoji na auto. Nudi 128,256,512. Sve isprobano i sve radi,ali tu memoriju posuđuje od sistemske. Zar je moguće da su uparili integriranu i dodatnu karticu, bez opcije da se tada papa memorija sa dodatne kartice.
Da, pratim to sa DS2H.
Staro 02.08.2008., 00:22   #4
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor bezbrizan Pregled postova
Tako je, stoji na auto. Nudi 128,256,512. Sve isprobano i sve radi,ali tu memoriju posuđuje od sistemske. Zar je moguće da su uparili integriranu i dodatnu karticu, bez opcije da se tada papa memorija sa dodatne kartice.
Da, pratim to sa DS2H.
Mislim da integriranoj svakako treba memorija - osim ako je isključiš i koristiš 3450.

Evo čak mali review DS2H. Lijepo bi bilo vidjeti review mATX ploča sa integriranom grafikom i na PCE, je l? Pomoglo bi onima koji su se odlučili za nabavu HTPC-a.
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2008., 00:42   #5
bezbrizan
Premium

bezbrizan's Avatar

Citiraj:
Autor flajpan Pregled postova
Mislim da integriranoj svakako treba memorija - osim ako je isključiš i koristiš 3450.

Evo čak mali review DS2H. Lijepo bi bilo vidjeti review mATX ploča sa integriranom grafikom i na PCE, je l? Pomoglo bi onima koji su se odlučili za nabavu HTPC-a.
Tako je..ako isključim onboard grafiku prilikom dizanja sistema odmah se navodi da je sistemska memorija 2GB,ali kada je Hybrid odmah je 1.75 GB.
U pravu si,sve je više ljudi zainderesirano za HTPC,a to vidimo i po prozvođačima. Nadajmo se da će biti dobrih recenzija sa sličnim "pločicama".
Dobar si link postavio i neka se nađe jer interesanti postoje.
Evo i od mene jedan.

Kako godine odmiču sve sam manje zainteresiran za gaming,a sve više za vrhunski užitak u moćnijem tv-u i pored njega HiFi sistemu.
Ovo mi je prvi puta nakon kamiona kompjutera da sam kupio integriranu grafiku. Baš sam danas u izlogu gledao 4850, lova u đepu....ali samo sam odmahnuo. Rađe kupim 3-4 originalna koncerta na BR i raspadnem se od uživancije.
To ti je kad ostariš
Staro 02.08.2008., 11:24   #6
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Koliko se ja sjećam-opcija Surround View u BIOS-u mora biti uključena ako želiš raditi sa više monitora i koristiti dvije grafe...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno