|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
MB problem, valjda...
nedavno sam sastavio novi stroj i javlja mi se cudan problem, riječ je o konfi: AMD Athlon 6400+ sa njegovim orig. coolerom Abit AN-M2 RAM DDR2 Kingmax 2GB 800Mhz GRAF Sapphire 3870 512MB napajanje TRUST 520W prema izracunima napajanje bi trebalo biti dovoljno jako da pokrije potrošnju navedenih komponenti, iako problem se javlja prilikom paljenja samog kompjuter kada je "hladan" drugim riječima kada ga navecer ugasim i ujutro palim, ventilatori se normalno okrecu ali imam crni ekran i maticna ne daje zvucni signal prilikom bootanje (BEEP) i to samo prvi put, drugi put ce se ukljuciti i boot-ati, ali s tim da mi javi kako je CPU frekvencija spustena i trebam ju nastelati u BIOSU. Možete mi reć u čemu je problem, ja sumnjam u MB ali želim biti 100% siguran. Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Moguće da je PSU ipak preslab, za probu odi u BIOS i podesi HDD start delay na 2 ili 3s i onda vidi oće li proći boot, ako nejde posudi od nekoga drugi PSU pa s njim probaj (jači) inače ako eliminiraš PSU može biti samo ploča po ovome opisanom...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
PC mašinerija
Datum registracije: Nov 2007
|
probaj update BIOS |
![]() |