|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Problem sa ventovima...
pozz svima...evo opet jedan problem koji me zivcira do bola... znaci prije dva dana sam iso malo cistit komp blabla i skino sam ventove i ispuho ih ljepo i ocistio i vratio nazad a kak imam 4 uticnice na maticnoj ljepo sve usteko na te uticnice,upalio komp i malo me hebo onaj molex od jednog venta i sad ja budala umjesto da ugasim komp pa da prckam al ne idem pomaknut taj molex od venta i on dotakne kuciste i komp mi se ugasi...upalim ja njega ponovno ono sve ok al mi se sad svi ventovi vrte ono jedva da crknu i vise ih nemogu kontrolirat preko speedfana...a kad probam na PWR ustekat oni se zavrte ono na max kak bi i trebalo bit a samo na ovim uticnicama seru...i vent na sonicu mogu regulirat.... eto sry na duzem postu al stvarno me ovo muci a nemam garanciju od maticne pa neznam sta da radim...svaka pomoc dobrodosla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Očito si ubio regulaciju fanova na ploči i imaš ludu sreću da je samo to otišlo... ![]() Sljedi ti kupovina potenciometra i štekanje farme ventilatora na njega, ovo na ploči popravit nećeš a ako nemaš garancije (ne da bi ti za to i priznali garanciju, bar ne u gro naših šopova) nemaš niti opcije za mjenjati ploči (tj bar pokušati) alternativno možeš ostavit ventove tako kako su sad - ako ti stvaraju dovoljno propuha na tim brzinama...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
jel mi mozes jos samo rec jel ovo ok potenciometar da sutra odem po to jer kak se ventovi vrte radije da pusem nego da ih imam... http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=008495 i jel to ide na onaj utor di je prza ili na onaj utor di je floppy... ![]() p.s. hvala na brzom odgovoru |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
|
Nebi ti mogao iz osobnog iskustva reći jel dobar ili nije, ja držim ventove na automatici od ploče i bez više sile (recimo nalik tvojem slučaju) nema ničega kaj bi me natjeralo da to mjenjam, ali kolko čujem od raje hvale ga pa je valjda ok... Ide na mjesto od CDroma tj u 5.25 utor... ![]() Zapravo kad bolje ramislim imaju još dvije opcije - mjenanje ventova sa ventovima koji imaju sonde za autoregulaciju i samogradnja regulatora putem tranzistora - za automatsko reguliranje, ali s obzirom da si spominjao speedfan vjeroajtno ionako više voliš "ručne" metode pa će ovakav potenciometar biti adekvatno rješenje za tebe...
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma kakvi tranzistori vas spopali...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Beskorisna bitanga...
|
|
|
Oglas
|