|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
agp + pci grafika = sistem se ruši
isprobao sam na starijem kompu doma sa intelovom ploćom i stvar je radila. izvadio sam pci grafičku i utaknuo ju ovdje u komp gdje mi trebaju 3 monitora, agp kartica je x1600pro, i pci je neka prastara s3 sa valjda 2 ili 4 mb rama. i ne radi, kad upalim komp na ekranu koji je na nju spojen se ne pojavi ništa, a nakon bootanja i prije welcome screena na djeliš sekunde se pojavi bsod i komp se restarta, i tako stalno. probao sam drugi pci slot, ali ista stvar. a u starom kompu radi bez problema i da mi sliku na monitor. u čemu može bit caka? treba li nešto dodatno popalit u biosu ili koji drek? konfiguracija je ova iz "moj komp" plus ta pci grafika koju pokušavam osposobit. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Stavi si tu X1600Pro kao primarnu pa probaj kako radi. Ako i dalje daje BSOD, prošetaj tu S3 po PCI slotovima.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
nemam baš slobodnih pci portova. sad sam ištekao s3, pokrenuo sistem (iz prve), bacio ga na hibernate, uštekao s3 i pokrenuo sistem, i windowsi našli karticu, instalirali driver, ali slike nema. poruka koju dobije u device manageru je "the device cannot start", i slike na trećem monitoru nema, iako sam tu karticu prije toga isprobao na starijem kompu i uredno je radila. šta bi više moglo bit? probat ću sutra uštekat karticu u neki drugi pci slot, iako ću morat nešto drugo ištekat, jer nemam slobodnih pci slotova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hmm starije s3 kartice baš i nisu podržavale rad u paru sa sa drugim gfx karticama (osim vodoo 1 i 2 serije koja se kopčala na njih) pa sadd ako si je i prije imao sa još nekom AGP kartom u paru onda bi morala raditi, a ako nisi vjerojatno je u tome problem...
![]() |
#6 |
Premium
|
probat ću i to navečer (iako se ježim od toga). nego ako ta s3 baš ne bude htjela radit, šta mi preporučujete da kupim od starih pci kartica? vidio sam da na tržnici netko prodaje neku ati whatver pci karticu? kako da znam da će neka druga radit (iako je i ova s3 uredno radila u starijem kompu u suživotu sa radeonom 9200 agp) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mora raditi u barem jednom PCI slotu...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako je radila sa radekom u paru onda mora i sad, probaj šetati po slotovima ili ručno podesi irqe u BIOSu sigurno se kolje s nečim... I pazi da joj IRQ bude ispod 14 najlakše ti je ugasit COM/LPT i na njegovo mjesto nakačit ako nemaš slobodnih...
![]() |
#9 |
Premium
|
ufff. ovako, ušao sam u bios i podesio da prvo pali pci a tek zatim agp grafiku - ali šta se desi, kad upalim komp na monitoru koji je spojen na s3 se pojave neke informacije, to nestane za 2 sekunde i dobijem samo crticu koja blinka u gornjem lijevom kutu ekrana, i ne mrda ništa, niti ploča napravi uobičajeni beeeeep, niti se ventilatori uspore, a niti se slika na ostalim ekranima ne pojavi. i onda ne mogu prostupit biosu dok ne izvadim s3. mijenjao sam ručno irq prvog/petog pci slota gdje je s3, ali uvijek isto. sad sam vratio init šta god na agp i dignuo sistem, a kasnije ću poslušat yedwy-ja i ugasit com i lpt portove i opet mijenjat irq-ove. ufff, gf 6200 u pci varijanti bi radio sigurno, ali ne daje mi se skoro 400kn za pci grafiku. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|