|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Bio sam totalno u krivu....
Nedavno sam u jednoj diskusiji bio siguran kako nemogu pogrijesiti kupovinom Abit ploce za 2500+ Mobile (nf7sl). Ahhh... kako sam samo pogrijesio. Dakle kombinacija je slijedeca 2500+ mobile nf7-sl v2.0 kingmax 2x256 ddr433 9600XT psu 500W jet7+ (onaj veliki kao avionska turbina) Uglavnom ploca (ovaj primjerak) je u komi, iz cista mira, na bilo kojoj kombinaciji FSBxmnoziteljxvcore u totalno slucajnim vremenskim razmacima, ploca dvaput glasno zatuli i komp se ugasi. Procesor se grije npr nakon sat igranja Farcrya temp je cca 50 stC. Da stvar bude jos bolja sve ovo se desava na barem 0.1V vcore vecem nego sto bi trebalo prema iskustvima drugih, npr vozio sam ga 133x14 na 1.575V (prema biosu) ali se takodjer rusio. Memorija je radila na 3-3-3-8 i isto se desavalo Na FSB 200 mogu samo sanjati. reklamirao sam problem i dobiti cu novu plocu ali me strah da se isto ne desi i sa tom drugom istom plocom. Jedino sto nisam napravio flash biosa jer nemogu napraviti pravi Clear CMOSa koji se trazi nakon flashanja zbog "naljepnice" a i da ne izgubim garanciju. Traziti cu da ga flashaju u servisu, disketu sa BIOSom cu ja donijeti :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Jedino kaj mogu rec je da ti temperatura nakon sat vremena igre po ovoj vrucini je niska a ne previsoka...
__________________ |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ako ti i nova ploča bude zaje*avala: 1. pogledaj koji ti je steping proca (to što netko fura svog na 1.5V ne znači da će i tvoj raditi na istoj voltaži i istim postavkama) 2. napajanje?? vidim piše 500W...čijih 500W ![]() ja sam imao jedan slučaj gdje je napajanje uzrokovalo non stop gašenje/resetiranje kompa u neodređenim intervalima 3. kingmax 433...dosta ljudi je imalo frke s njima...isusu neki moduli nisu htjeli raditi uopće 4. novi bios nema nekog utjecaja na stabilnost(za tvoju matičnu) već donosi neka sitna poboljšanja (npr. brže učitavanje SATA) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() ![]() 2. napajanje je ..... ![]() 3. Znao sam za problematicne 512 module ali 256 ne. Kad sam procitao o tuljenju NF7-S ploce na www.amdmb.com i www.ocforums.com sledio sam se. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|