|
![]() |
#1 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Duron 800 brži od Intel Celerona 1.7!
Jučer išao ja malo gledati digitalnu satelitsku. Pa sam htio gledati neke kriptirane za koje sam našao jedan programčić koji ih otvara. Ostao sam razočaran što nisam mogao gledati neke kanale kodirane TPSCryptom na Duronu 800 (256MB PC100 RAM), jer nije bio dovoljno jak da to dekodira u realnom vremenu. Kanal se mogao vidjeti, ali je povremeno trzalo i bilo kockica. I uzmem si tako ja Celera 1.7 (512MB DDR400 Dual Channel) i mislio da ću se usrećiti s time, kadli.... taj je bio toliko spor da skoro uopće nije htio prikazati sliku. Mislio sam da je problem u nećemu drugome dok nisam zavrtio sintetičke testove. Nevjerojatno je da Duron 800 pere Celera 1.7. Ovo mi je bilo iznimno zanimljivo, pa sam uzeo neke P4 2.8 procesore i gledao zauzeća procesora. Izgleda da P4 jako voli aplikacije koje koriste njegov cache - uprotivnom je očajno spor. U aplikacijama koje ne znaju raditi sa 3DNow, SSEx (SETI) i aplikacijama u kojima se dotični daju isključiti, P4 je (pre)veliki luzer, pogotovo kada se uzme u obzir cijena procesora. Moj zaključak je da je P4 spor procesor kojeg u biti spašava donekle njegov cache i SSEx funkcije. Zato je Celer očita pušiona. Sad imam dobar feeling šta su dečki koji su testirali procesore na PCEu (Oz npr.) mislili kada su rekli da je taj proc totalna pušiona. A meni je jasno koliko imam moćan procesor u odnosu na neke daleko skuplje. Čovjek dobije velik osjećaj vrijednosti za ono kaj ima. Oni koji se drže Intela k'o pijan plota, očito nisu vidjeli AMD Athlona/Durona na djelu i sve što znaju reći je da su se oni nekad jako grijali..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
moj prvi proc je bil celer 433, drugi celer 850, treci celer 1,4, cetvrti athlon 2200+ i sad sam opet presel na intela, ali p4, ne CELERON i vjeruj mi, nisam pozalio ni kune kojeg sam dao za njega! celeroni na p4 bazi su generalni zajeb za sve osim office-a i slicnih aplikacija, a za to kaj daju su way preskupi! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
matroxfanatic
|
Re: Duron 800 brži od Intel Celerona 1.7!
Citiraj:
AMD vs. Intel (po pitanju procesora) je isprana tema jos od pojave prvih Athlona. I da, imao sam Athlon 1200 stroj u doba kada je to bilo najopakija zvijerka od procesora, i nisam se vratio Intelu zbog toga sto se bio jako grijao (to sam sredio u startu) ili zbog toga sto nije bio brutalno brz. Nije sve u procesoru.
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Premec, dosadan si.
![]() |
#6 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
#erase startup-config
|
Re: Re: Duron 800 brži od Intel Celerona 1.7!
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Head Of The Radio
Datum registracije: May 2003
|
Barton Mobile ROX P.S Nakon P4(Willy) ovo je space shuttle..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Re: Duron 800 brži od Intel Celerona 1.7!
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
dobro i ja sam amdejac ,ali i intel(ne govorim samo gledajući procesor) ima prednosti npr. odličan čipset(865PE,875),a de ne govorim o testovima vezanim uz memoriju....ono kad lord clockan posta svoje aida testove popizdim koliko me pere ![]() što se tiče P4 celerona....to ni ne smatram procesorom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja sam trenutačno (zbog uništenog bartona, pa dok se štedi za mobilca) na Celeronu 2.0 ghz, atijevim northbridgem, atijevom mobilnom vga karticom i 256 mb ddr rama. Znači, u usporedbi sa kantom, ovaj notebook bi barem u običnome radu trebao biti dovoljno brz. No, čekam i do minute i pol da se Winamp3 upali, nekoliko sekundi za Internet explorer, a kad mu dam više stvari odjednom (3 ie, WinMx i Winamp 3 i Explorer) nekad samo crkne na aktiviranju još nečega, i onda u idučih 5-10 min on napravi to šta je trebao. Sve što mi je na kanti bilo trenutno, na ovom je nevjerojatno sporo, ugodnije mi je raditi na starom p1 i win98 sa svime ovime spomenutim, pa mi je i žao šta sam ga dao frendu. A u kancelariji stari mi ima kantu sa celeronom 2.0, sis matičnom i 256 ddr-a, i isto je očajno sporo tako da nije stvar samo ovog notebooka i njegovoj eventualnoj neoptimiziranisti ili sl. Zaista ne vidim zašto kupiti celeron umjesto durona, jer jednostavno on nema smisla. Pa ni za office, jer otvaranje worda, ie ili exella je jednostavno presporo za njegovu cijenu i nazivnu brzinu. Dok moj stari duron 950 sa sisovom matičnom košta duplo manje para, na neusporedivo je brži, funkcionalniji, isplatljiviji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Meni osobno je bolji intel i da imam para bez razmisljanja bi uzeo p4, ali ne celerone ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|