|
![]() |
#1 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
sapphire radeon 9800 pro, problem , hitno!
restart -sve 5 -->
instaliram ATI drivere -->restart -sve 5 UPS.. nakon nekih par minuta , najednom, BIP BIP BIP.. ![]() restart masine ![]() ugasim- upalim -radi sve.. pipnem cooler na mobilcu- HLADAN pipnem cooler na maticnoj -HLADAN pipnem cooler na grafickoj -VRUC ![]() nakon toga.. vise nije mogao komp raditi duze od 10 minuta a da nije otisao u BIP :confused: ocito nesto grafulja sere :confused: pitanje 1 : da li maticna ima neku senzoriku na grafickoj ili AGP portu ili di vec.... na temelju koje ce ona iskljuciti tj. ugasiti komp pitanje 2 : zasto se to nije pocelo odmah dogadjati? a pocelo se dogadjati tek nakon instalacije windowsa! (iako sad ne moram vise bit u windowsima.. dovoljno bit par minuta u biosu i to se vec desi) please help ![]() konfa je zasnovana na :
abit AN7 mobilac 2500+ radeon 9800pro 2x256 kingmax PC433 superram modem itd.. slozim konfu : sve super, sve 5 ![]() probam knoppix, ali ocito ne kuzi procesor pa nece bootat.. nista.. instaliram windowse.. temperature su sve hladne kao spricer ! nakon SAT vremena instalacije winXPproSP1, sve 5 ![]() sve radi instaliram nforce drivere--> restart -sve 5 instaliram ATI drivere -->restart -sve 5 UPS.. nakon nekih par minuta , najednom, BIP BIP BIP.. ![]() restart masine ![]() ugasim- upalim -radi sve.. pipnem cooler na mobilcu- HLADAN pipnem cooler na maticnoj -HLADAN pipnem cooler na grafickoj -VRUC ![]() nakon toga.. vise nije mogao komp raditi duze od 10 minuta a da nije otisao u BIP :confused: ocito nesto grafulja sere :confused: pitanje 1 : da li maticna ima neku senzoriku na grafickoj ili AGP portu ili di vec.... na temelju koje ce ona iskljuciti tj. ugasiti komp pitanje 2 : zasto se to nije pocelo odmah dogadjati? a pocelo se dogadjati tek nakon instalacije windowsa! (iako sad ne moram vise bit u windowsima.. dovoljno bit par minuta u biosu i to se vec desi) please help ![]()
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Prvo driveri od ploče, pa DX, pa driveri od grafe. Ako imaš lošije perfomanse-naknadno se lupi ponovo samo AGP driver. U BIOS-u obavezno isključi Fast Write i stavi napon AGP-a na 1.6v. A možda ti je grafa loše sjela ili si pametno stavio grafino dodatno napajanje preko harda? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
..starija garda
|
oce li to raditi? -->
probat cu 2. grafino napajanje je na jednom molexu jedne zice hard na drugom druge zice prza na trecem trece zice ![]() Citiraj:
![]() 1. driveri tu ne igraju uopce jer se sad vec nakon par minuta komp gasi (nemora bit ni u windowsima, mogu biti u biosu npr. i on se gasi ) :confused: 2. zasto da iskljucim fast write? agp napon na 1.6 ? je li to vece od defaulta? pa to ce jos vise zagrijavat masinu :confused: ..a ako je manje, pitanje je sljedeci--> oce li to raditi? probat cu 2. grafino napajanje je na jednom molexu jedne zice hard na drugom druge zice prza na trecem trece zice ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Fast writes ---- R 9800 XXX rade stabilnije i BRŽE bez fast writes. Napajanje MS 400 - jeltem kolega, to je blago rečeno SRAČKA. Probaj uzeti od nekoga konkretnije napajanje, pa onda probaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super Moderators
|
AGP Fast Write se MORA isključiti. 1.6v je za normalan i stabilan rad-ništa se ne grije više... Provjeri ti rađe još na kojem ti naponu dela mobilac-dakle na koliko si ga stavio, napon, FSB i slično. Na koliko si stavio memoriju? CL, tajminzi, napon? Pravilno instaliranje drivera je važno-možda ne baš sad za tebe, ali se valjda hoćeš i igrati na kompu ![]() I pogledaj kvragu kaj znače ti bip-bipovi u manualu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
..starija garda
|
maticna moze gasit komp?? -->
Citiraj:
tu imam sad u servisu.. napajanje je everpowerovo 500watta ima 25A na 12V railu i cini se super ![]() koliko se inace griju ti radeoni? zar zbog grijanja fraficke --> maticna moze gasit komp??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
..starija garda
|
Citiraj:
memorija usporena do kraja temperature arkticki hladne .. (jet7+) pa normalno da sam to spustio , nisam od jucer ![]() ![]() (iako sam probao i ide visokoooo ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
..starija garda
|
ovako stvari stoje.. reklamirao sam to i isla je graficka u ZG.. cekam novu.. ali cisto se raspitujem sta se tu da uciniti... zar se ti radeoni tako jako griju i inace??? jer sta ako opet dodje ista jer ju proglase ispravnom, ili ako dodje druga ali se problem opet pojavi ![]() zelim sredit ovaj komjuteric nasem POGIu da bude kao beba ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
![]() ajme nemoj probleme spominjat necak od zene (ah ta rodbina....BTW ona koka sto je bila sa nama i raspitivala se za klime mi nije zena vec sogorica ![]() I mene je iznenadilo to grijanje ali racunam da je to falsi primjerak iznimka. Nisam ni obratio paznju na to. Je li ova bila Atlantis ili Ultimate verzija? Zadnje izmijenjeno od: pogi. 17.06.2004. u 14:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
|
O joj...sistem ti je ovakav-sam se nemoj ljutiti u stilu sve-ja to znam ![]() Staviš sve na sigurne postavke u BIOS-u. Isčupaš kabel iz struje, bateriju jumper, znaš već... Flashas zadnji BIOS (pitaj Tora-on ima AN7 i ATI). U BIOS i opet sve na sigurne postavke. Proc bu se digel na 800, restart i namjestiš kak hoćeš. Za grafu sam ti već rekao kaj treba. Neki mobilci vole da im sa početka daš malo više štroma-za dan dva polako spuštaš. Fast Write isključiti i u BIOS-u i u driverima. A ako si slučajno pričao o NF7 a ne o AN7-doći ću u Rijeku i lagano te pridaviti ![]() ![]() ![]() Jer one sa starim BIOS-om bipkaju po defaultu. Uglavnom pitaj onu mrcinu Tora koji mu je najnoviji i taj stavi. On je imao obadva modela i ispraksirao se. Ajd... E da, 9800 PRO se grije malo više, to ti je normalno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Administrator
|
Eh. A da probaš drugu grafulju mada sumnjam da je problem u njoj? BIOS obavezno stavi bilo koji (najbolje zadnji) sam nemoj ostaviti na prvoj verziji jer je blago rečeno sranje. Ja sam jedva uspio fleshati ![]() Pogledaj opcije u BIOSU za nagdledanje temp i voltaže. Naštimaj ih za početak na največe vrijednosti ili ih pogasi one koje možeš. Provjeri jumper za clear comos (meni je tvornički došao na položaju 2-3>>clear comos) pa sam imao problema jer je nakon svakog restarta vračao tvorničke postavke BIOSA. RAM ubaci za početak samo jedan stik u 3 utor. Izbaci nepotrebne uređaje (modem, drugi optički, disk itd)... Eto, ak se sjetim još čega javim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
..starija garda
|
govorim napamet.. masina je u servisu, a ja pisem iskljucivo s drugog posla di idem na net ![]() bit ce da je nf7-sl , ako to pogi kaze da je na racunu ![]() dakle.. da ponovim.. bez obzira na postavke proca, sve disejblano sto se tice temperature warningsa itd.. ma, danas se nadam da stize nova, pa cemo vidjeti ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
..starija garda
|
Citiraj:
jer sve je disejblano sto se tice warningsa... ali ona ipak "cuva"komp.. :clap: mislim, to je i bolje, jer ovo s vrucim radeonom mi se ne svidja (osobno) ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Navodno im moraš flashat drugi BIOS. A grafu si trebal provjeriti na nekom drugom kompu-da budeš ziher da nije nekaj drugo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
1. Elvis je opet ziv. Marsovci su ga klonirali. 2. 194X-te godine se u Roswellu srusio NLO ukojem je bilo prezivjelih aliena koji i dan danas zive u bazi imena Area 51. 3. Djed Mraz ima tvornicu igracaka na Sj.Polu. Bilo u jednoj epizodi Marti Misterije. Ovo je iste vrijednosti kao tvoja izjava za NF7-SL ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Možda mi ti možeš objasniti kaj ti je tako nenormalno da se grafa isproba na drugom kompu da se vidi da li je do nje ili do nečeg drugog? Jučer sam razgovarao sa Torom koji je imao i jednu i drugu ploču o kojima pričamo. I da, treba flashati BIOS. Na NF7 je tululo i zavijalo sa onim koji dobiješ tvornički. Na AN7 je isto tako trebalo flashati-a to vam je TOR i napisao. Dakle-NFII Abitica je poznata po tom sranju sa BIOS-om. Tvornički BIOS na AN7 isto treba zamjeniti. Normalno je da se grafa pogleda i u drugoj konfi. Baš me zanima kaj te toliko smeta. Nema slika??? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Hocu ti reci da si za navedenu plocu bez da trepnes reko da bipa po difoltu. A nemas ju i samo si CUO od Tora (ok. nije od braticeve prijateljice u frizerskom salonu koja je cula od frizerke ciji se sinovljev prijatelj bavi kompjuterima) da ona bipa. Ja sam instalirao kombinaciju Abit AN7 + radeon na dva kompa dosada (ok 2 nes ti uzorka , kompovi su radili nekoliko dana bez bipanja i tek sam onda iso (nepotrebno) flashati bios na posljednju verziju (ako se sjecas threada o lomljenju polugica na memorijskim slotovima). Kao sto ove moje dvije ploce nisu dovoljne za ocjenu da ploce ne bipaju nisu dovoljne ni Torove dvije. Od 10 ljudi koji uopce znaju da AMD proizvodi procesore njih barem 7 ce ti reci da su dvije navedene Abitove ploce medju najboljim izborima za AMD. Ne kuzim ovo "nema slika" pa nemogu na to odgovoriti. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
Gle-to sa Abiticama je svojevremeno bila glavna tema zajebancije. Jer su se malo-malo javljali vlasnici da zakaj im ploča zavija ![]() Bio je svojevremeno pun forum toga. I koliko se ja sjećam-to se rješavalo promjenom BIOS-a. I nisam čuo samo od Tora nego od bar desetak ljudi tu na forumu. A ne u frizeraju od tetkine sestre Veljka Rogošića. I nisam rekao bipa nego drevi(tuli, zavija) Sam tvoj ton cijele spike je čisto preseravanje i podcjenjivački, " braticeve prijateljice u frizerskom salonu koja je cula od frizerke ciji se sinovljev prijatelj bavi kompjuterima", "Od 10 ljudi koji uopce znaju da AMD proizvodi procesore "... Ja se slučajno malo više bavim ATI-jem i od početka imam kompove sa AMD-om, ali nema problema-rado ću naučiti nekaj novoga ako imaš kaj takvoga za reći. Mislim-da se ne moram raspitivati po frizerajima i tražit po netu... Ako ti je promjena BIOS-a, stavljanje friških drivera za matičnu, isprobavanje grafe u drugom kompu takva glupost, + sve ono kaj smo naveli prije...onda bi bilo ok da nam veliš kaj bi se još trebalo napraviti. A ne hitat podcjenivačke komentare i onda reći da su tu svi ozbiljni i da se ništa ne smije ni beknut... A za ovo da li AMD uopće proizvodi procove iz ovih stopa idem zvat 988-čisto da provjerim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
aka Mali Mirko
|
Pocinjem se pitati sto si ti uopce procitao? Moj reply prema ovome nisi jer moja izjava.... Citiraj:
Citiraj:
Ziv mi bio 100 godina. EOD sto se mene tice |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Čisto da provjerim da mi kumica na placu nije uvalila kakvi drugi proc ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
lol koja spika... i meni tuli i zavija kad stavim svoj ti4600 u komp... nemam pojma kaj mu je... samo znam da ne radi LOL |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
..starija garda
|
..do sad nije bilo problema ni s jednom abiticom, a ide skoro svaki dan jedna.. bar ne takve prirode ![]() ...nazalost , nije jos stigla druga graficka, tako da nemogu provjeriti jos sta je s tim ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ali nije u tome stvar. Ako napišem da su te NFII zavijale po defaultu i stavim ![]() Da sam htio biti "ozbiljan" rekao bi da se kod nas prodaju samo "made in čajna", da te AN7 i NF7 nisu ni do jaja onima proizvedenim u TW, da je živa pizdarija postići visoki FSB i upariti dva modula memorije. Da ne spominjem probleme sa periferijama dostojnh nekih ranijih revizija 4-1 VIA drivera ![]() I da ne nabrajam.... I da je ja osobno ne bih nikad kupio... Ali ako mi netko onda uleti u stilu seljo jedan, nisi nikad ni vidio NF II ploču a kenjaš o onom kaj si samo čuo-to je nekaj sasvim drugo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Administrator
|
Kaaaaaaajeeeeeee, nekaj ovdje bilo a? ![]() Ajd, malo mira deca. Da, ABIT-ice PRVE ravizije (naglašavam prve) NF S, SL, AN znaju zavijati i tuliti po defoultu (ili zbog nekompaktibilnosti s memorijom-u 60% slučaja-ili zbog lošeg naštimanih defaultnih vrijednosti quru čipa-što se tiče ili voltaža ili broja okretaja venta, ovo zadnje pogotovo-u nekih 30 % a ostatak otpada na tvornički neispravne ploče. I to nije na uzorku dvije ABIT-ice (koje su bile u mom vlasništvu) nego negdje na nekih 40-50 kom (koje su prošle kroz moje ruke). Iz zadnje skupine (tvornički neispravnih) ja sam osobno reklamirao 4. To stoji. Da su to jeeeeeeeeeeeebene ploče s kojima se treba pomučiti (nažalost) da rade kako bog zapovjeda -JESU. I to je sve. O&A. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Onoga tko je izmislio onog uguru-a treba kolcem zatuci, meni tuli da ga postavim na glavu... Brijem da mi neki cooler kao presporo radi ili tak nes ali nemozes to popraviti kada to sranje zavija i zavija odustao sam od uguru-a .... I da i meni kada dignem ugura ZAVIJA ko ranjena zvijer...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|