Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.05.2008., 15:22   #1
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
HOW: drugi router na Speedtouch

Pozdrav!

Imam Iskonov internet, i zelio bih spojiti drugi router na moj postojeci modem (Thomson SpeedTouch 780). Naime, nakon zadnjeg firmwarea nemam vise web access na njega, zbog toga sto sam se prebacio na Carnet.DUO... pa uglavnom trebam neki router u kojem cu moci postaviti vezu, account, obavezno WAN, DHCP, lijepo bi bilo imati i neke napredne opcije, al ne nuzno. Cisto mi treba da on ostvaruje DSL konekciju na Speedtouch, a da se moja racunala u stanu kace na njega.

Sto preporucujete, razmisljam mozda nesto polovno (dosta ljudi prodaje ove Gigabayte i Kasde...) il radije nesto drugo? ogranicen sam na nekih 200-250kn

hvala
vinja je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2008., 15:35   #2
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor vinja Pregled postova
Imam Iskonov internet, i zelio bih spojiti drugi router na moj postojeci modem (Thomson SpeedTouch 780). Naime, nakon zadnjeg firmwarea nemam vise web access na njega, zbog toga sto sam se prebacio na Carnet.DUO... pa uglavnom trebam neki router u kojem cu moci postaviti vezu, account, obavezno WAN, DHCP, lijepo bi bilo imati i neke napredne opcije, al ne nuzno. Cisto mi treba da on ostvaruje DSL konekciju na Speedtouch, a da se moja racunala u stanu kace na njega.
Trebat ces traziti prebacivanje Marka Perkovica u bridge mode (ako vec nije) a za 250-300 kn ti preporucam neku stariju konfiguraciju na kojoj ces si sloziti vlastiti router po volji (imas moj mali guide negdje na ovom forumu vis a vis toga).

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.05.2008., 15:43   #3
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

a to za postavljanje Speedtoucha sam napisao - kad predjes na Carnet.DUO, ne mozes vise pristupiti tomsonu nikako (stave drugi firmware)...bas radi toga - da ne bi mjenjao u bridge mod. A oni bas nisu to spremni to napraviti... tj. ne mogu, obveze prema carnetu.

thanx, znam kako se to radi sa serverom, moj komp sluzi kao router trenutno, bar osnovni ICS preko WLAN kartice koja je u AP modu...

al sad kad spominjes, nije to ni blesavo... mogucnost custimizacije je ogromna, a mogao bi sluziti i kao download server

a kakvi su ovi jeftinjaci, routeri s WANom za po 150kn (TP-Link i slicni) ??

Zadnje izmijenjeno od: vinja. 29.05.2008. u 16:47.
Staro 29.05.2008., 16:58   #4
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
trebat ces neki vpn router, jer vise ne ostvarujes vezu preko pppoe nego preko pptp protokola dok ti je sada speedtouch u bridge modu sada.

naravno druga opcija je koristenje nekog racunala kao routera sto je s jedne strane bolje, s druge losije rjesenje.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2008., 17:03   #5
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

uhm... mozes pojasniti prednosti i nedostatke? i, uhm, mozes predloziti neki solidan vpn router?
Staro 29.05.2008., 17:22   #6
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Postoji li mogućnost da u Speedtouch ubaciš fw od nekog tko ima drugu Iskonovu uslugu (npr. Iskon.DUO) i na taj način dobiješ web access i sve ostalo?
Staro 29.05.2008., 17:34   #7
vinja
Premium
Moj komp

vinja's Avatar

ma ni taj firmware (imao sam ja do prije par dana iskon.duo) nema mogucnost rucnog postavljanja accounta za spajanje... to oni sve remotely postavljaju
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno