|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
HOW: drugi router na Speedtouch
Pozdrav! Imam Iskonov internet, i zelio bih spojiti drugi router na moj postojeci modem (Thomson SpeedTouch 780). Naime, nakon zadnjeg firmwarea nemam vise web access na njega, zbog toga sto sam se prebacio na Carnet.DUO... pa uglavnom trebam neki router u kojem cu moci postaviti vezu, account, obavezno WAN, DHCP, lijepo bi bilo imati i neke napredne opcije, al ne nuzno. Cisto mi treba da on ostvaruje DSL konekciju na Speedtouch, a da se moja racunala u stanu kace na njega. Sto preporucujete, razmisljam mozda nesto polovno (dosta ljudi prodaje ove Gigabayte i Kasde...) il radije nesto drugo? ogranicen sam na nekih 200-250kn hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
a to za postavljanje Speedtoucha sam napisao - kad predjes na Carnet.DUO, ne mozes vise pristupiti tomsonu nikako (stave drugi firmware)...bas radi toga - da ne bi mjenjao u bridge mod. A oni bas nisu to spremni to napraviti... tj. ne mogu, obveze prema carnetu. thanx, znam kako se to radi sa serverom, moj komp sluzi kao router trenutno, bar osnovni ICS preko WLAN kartice koja je u AP modu... al sad kad spominjes, nije to ni blesavo... mogucnost custimizacije je ogromna, a mogao bi sluziti i kao download server ![]() a kakvi su ovi jeftinjaci, routeri s WANom za po 150kn (TP-Link i slicni) ?? Zadnje izmijenjeno od: vinja. 29.05.2008. u 16:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
trebat ces neki vpn router, jer vise ne ostvarujes vezu preko pppoe nego preko pptp protokola dok ti je sada speedtouch u bridge modu sada. naravno druga opcija je koristenje nekog racunala kao routera sto je s jedne strane bolje, s druge losije rjesenje.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Postoji li mogućnost da u Speedtouch ubaciš fw od nekog tko ima drugu Iskonovu uslugu (npr. Iskon.DUO) i na taj način dobiješ web access i sve ostalo?
![]() |
#7 |
Premium
|
ma ni taj firmware (imao sam ja do prije par dana iskon.duo) nema mogucnost rucnog postavljanja accounta za spajanje... to oni sve remotely postavljaju ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|