|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Kako ohladiti SE515?
svi koji ga imaju sigurno znaju da se malo djubre grije kao ludo ![]() kako ga hladite? stvara li vam probleme zbog pregrijavanja? (kod mene jednostavno odbija raditi dok se ne ohladi - ledica za DSL se pali i gasi) je li netko razmisljao o nekom malom ventilatoru ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hmm, moj cim se vise optereti (2-3 racunala, p2p ...) poblesavi. trenutno ga drzim izvan kucista i sve 5, samo nije estetski ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
ako mislis na moj bivsi, radio je spojen na 2 racunala, p2p bez problema, uvijek. naravno, bio je izvan kucista. Nisam ni znao da ga neki drze unutar kucista ![]() S obzirom na sadasnji speedtouch, se515 mi se cinio hladan. A stavit neki mali vent gore da puse unutra kroz one rupice?
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
moj je zbog zagrijavanja i krepao. stavio sam na njega 2 80mm ventilatora i tako mi je radio 2 mjeseca duže, a onda se samo ugasio. imao sam spojeno 3 kompa i torrenti su išli 3 mjeseca u komadu bez prestanka. dok nisam imao flat i skidao ko luđak radio je perfekno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Za početak evo jedne stranice sa slikom rastavljenog uređaja. Kad se već modaju hlađenja NB, SB, RAM-a, grafičkih zašto ne i ove igračke?. Ispitaj prst metodom šta se najviše grije. Najvjerojatnije glavni procesor BCM6345 koji je za ne falit prekriven WLAN mini-PCI karticom koja je vjerojatno također "kuhalo". Predpostavljam da se grije čip na njoj pa nasadi jedan "češalj" hladnjak (oni kao za ram grafičke). Za glavni procesor bi trebalo smislit nekakvu skalameriju (kako rekoh smeta WLAN kartica) ali pazi da se ne takne nešto što nebi smjelo. Kako vidiš prvo predlažem stavljanja nekih hladnjaka jer je važno povećati površinu disipacije topline. Tek u slijedećem koraku dolazi neki vent za kojeg bi na poklopcu trebao otvorit rupu(e) da bi imao koristi od njega. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() (imam ja i se515 odprije) Citiraj:
![]() glavni procesor i chip na wlanu bi opisao kao mlake, dok je taj chip VRUC. (memorija se minimalno zagrijava) ja mislim da nije problem brzina disipacije topline s chipova nego sto zrak slabo cirkulira i tako imamo heat buildup. ![]() ako je to problem neki mali vent bi ga sigurno rijesio. BTW mozete pls pogledati sto vam pise na naljepnici ispod routera (tamo gdje pisu mac adrese). oznaka se nalazi u ravnini s CE 0682! kod mene je na jednom routeru oznaka T7, a na drugom S8. kako su to jedine razlicite oznake na routerima koje ja imam mozda oznacavaju reviziju uredjaja? (da uspijemo dokuciti zasto se jedni pregrijavaju, a drugi ne) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Čip koji spominješ je BCM5325 5-Port 10/100 Mb switch. Opet kažem ja bih prvo na njega nasadio "češalj" hladnjak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Ma staviš ga ispod klime i mirna bosna ![]() |
![]() |
![]() |
|
|